Инфо

23. фебруар 2023.23. феб 2023.
ВК Сава

ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: ПРВА А ЛИГА

Финиш сезоне

Пред ватерполистима Саве је важна завршница сезоне која је истовремено и реална припрема за бараж опстака у Првој А лиги. Земун је искуснији, квалитетнији од домаћих, али и „прљавији“ и игра коју су демонстрирали потписана кривудавим шарама одране коже младих ватерполиста из Шапца не служи баш на част тиму из предграђа престонице. Пречесто су превазилазили границе спортског, знатно чешће него што су арбитри то санкционисали. Следи меч Саве против екипе против које је остварила једну од две победе током јесени. Играче Мирослава Мандића ће угостити Бечеј.

Сава – Земун 11:17 (2:7, 3:3, 4:4, 2:3)
Градски базен. Гледалаца: 300. Судије: Петровић и Дувњак. Искључења: Сава 6, Земун 8. Петерци: Сава 1 (1), Земун 3 (3).
САВА: Вукадиновић, Новаковић 6, Мићановић, Мићић, Исаиловић, Јездимировић 2, Војиновић 1, Пантелић 1, Михајловић, Лазић 1, Васић, Арсеновић, Гошић, Михаиловић.
ЗЕМУН: Тановић, Јовановић, Јовић 3, Ковачевић 1, Петровић, Станојевић, Стефановић 1, Михаиловић, Јовановић 1, Ђурић 1, Трајковић 5, Ковачевић, Дамњановић, Јапунџић 4.


Славни клуб, некадашњи шампион Европе, требало је да буде кључни меч у борби за директан опстанак. Ипак, млади тим из Војводине у другој полусезони игра одлично, остварио је три победе, по учинку на пролеће је у врху и пребринуо је све бриге по питању опстанка. Сави једна победа до краја сезоне вероватно је довољна да избегне последње место и директно нижи ранг, остављајући прилику за спас у баражу против Тента или Дорћола, како у овом тренутку показује табела.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa