Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Разговор о плановима у области енергетске ефикасности

Пријем за делегацију Нове Градишке у Градској кући

Било је речи о досадашњем искуству у спровођењу пројеката у оба града, као и о потребама и плановима у области обновљивих извора енергије
Градоначелник Шапца др Александар Пајић приредио је у уторак у Градској кући пријем за делегацију града Нове Градишке, на челу са градоначелником Винком Гргићем. На састанку, коме је присуствовао и председник Скупштине града Немања Пајић, било је речи о досадашњем искуству у спровођењу пројеката енергетске ефикасности у оба града, као и о потребама и плановима у тој области и обновљивим изворима енергије.

Изразивши задовољство због посете, градоначелник Пајић је истакао да размена искустава и пријатељство два града траје дужи низ година.

-Заиста смо поносни и на пријатељство, али и на пројекте које смо заједнички урадили у претходном периоду. Ту мислим на Биосол пројекте који говоре о енергетској ефикасности. Нова Градишка је заиста у Републици Хрватској препозната као град који на изузетан начин ради на енергетској ефикасности. Ми покушавамо те велике пројекте у којима су они поодмакли да применимо и у граду Шапцу, а заједнички посредством прекограничне сарадње радимо на пројектима са Европском унијом и заиста смо постигли добре резултате. То се пре свега односи на објекте на Летњиковцу, али и на шабачком базену.
Покушавамо да направимо независна енергетска острва која ће на квалитетан начин бити сама себи довољна што се тиче енергије и то на више места у граду. Поносан сам што већ дуго година имамо партнере из Републике Хрватске од којих имамо шта да научимо- нагласио је Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Гргић је оценио да градови Нова Градишка и Шабац постају велики партнери и пријатељи.
-Планови су велики кад имате озбиљног партнера, то је најважније. Све што смо до сада урадили је савршено, будући да је до нас дошла информација да је наш пројекат, Нове Градишке и Шапца, огледан пример у односу на све остале пројекте. Сви су рекли, ако не знате шта да радите, погледајте како то раде Шабац и Нова Градишка. Изузетно смо срећни због тога. На основу добро одрађеног Биосола, добили смо Биосол плус, а планирамо сад и трећи пројекат. Нама је јако драго да се, осим великог гостопримства и пријатељства које јача и све је веће и веће, та сарадња наставља на плану привреде. Пројект Биосол донео нам је пуно тога. Ми смо град који је релативно мали у односу на Шабац, али имамо нула потрошених евра за енергенте. Наша јавна расвета и двадестак зграда у власништву града се практично греју и хладе, користе струју за нула евра- подвукао је Гргић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa