Инфо

15. јун 2023.15. јун 2023.
Распоред врло фреквентан (фото: ВК Шабац фб)

Распоред врло фреквентан (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

До августа без паузе

Циљ медаље у свакој од категорија. Старт такмичења за 2012. годиште. До сада освојено седам медаља на осам такмичења. Одиграно седам финала
Завршнице Првенства Србије за млађе категорије од предстојећег викенда трајаће без прекида до краја јула. До сада је 2005. годиште завршило, Сава је вицешампион Србије, док 2007, 2009, 2011. и 2012. тек очекују завршнице.

Сениори од јула
Део сениора ВК Шабац већ од 1. јула стартује припреме за нову сезону, на отвореном базену. Рад почињу играчки који немају репрезентативне обавезе, док од 1. августа ће екипа бити комплетирана. Убрзо после сениора ВК Шабац за Супер лигу, припреме за Прву А лигу стартује и ВК Сава.


Најпре ће у базен 2009. годиште у финалу Првенства Србије. ВК Шабац, освајач Регионалне лиге у Шибенику, вицешампион Купа, пренео је три бода са полуфиналног турнира (Партизан и Војводина се квалификовали из те групе) и у борби за национално одличје очекују их дуели против: НБГ вукова, Валиса и Бечеја.

Последњи викенд јуна је намењен најмлађима, 2012. годишту које дебитује на такмичарској сцени и игра полуфнални турнир Првенства Србије, док прве суботе и недеље у јулу 2011. годиште игра полуфинале Србије. Шабац је актуелни шампион, победник Купа и вицешампион Регионалне лиге. Наредни викенд 2012. игра финале Првенства Србије, а седам дана касније предвиђено је финале за 2011. годиште.
Сезону за млађе категорије завршава 2007. годиште, ВК Сава, вицешампиони Купа и Регионалне лиге, у последња два викенда јула играју полуфинале и уколико се пласирају финале Првнества Србије за овај узраст.

Борба у четири генерације (фото: ВК Шабац фб)


Током досадашњег дела сезоне за млађе категорије, шабачки ватерполо је освојио седам одличја. Годиште 2005. је вицешампион Србије, 2007. је вицешампион Купа и вицешампион Регионалне лиге, 2009. је шампион Региона и вицешампион Купа, док је 2011. друго у екс Ју Региону и победик Купа Србије.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa