Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
20 СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ВЛАДИМИРЦИ

Безбедност деце и социјална заштита

Обиман дневни ред протекао је у максималном слуху за све животне теме. Од друге измене финансијског плана председника општине, преко треће измене финансијског плана општинске управе и утврђивања предлога одлуке о трећем ребалансу буџета општине за текућу годину. А све са циљем да се испоштује свака средина и сваки појединац. На дневном реду је био и предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за уређење стамбеног блока између улица Хиландарске и ново пројектоване. Покренутису поступци о отуђењу непокретности у јавној својини у неколико средина.

Млади су имали своје поље могућности да се изборе за награде и годишње стипендије по годинама студија у износу од седам до десет хиљада динара као и стипендије за дефицитарна занимања уз податак да је граница за конкурисање скинута са оцене 8,5 на 8 у индексима заинтересованих.

Разматран је извештај о раду интерресорне комисије за процену за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком ученику у првој половини године. Имало је веће максималног слуха, па су позитивно решени захтеви месних заједница Кујавице, Пејиновић, Лојанице, Трбушац, Мровска, Месарци, те месног одбора пензионера у Дебрцу. Појединачни захтеви за помоћ су били једногласног става да се помогне максимално у оквиру могућности где се посебна пажња посветила младима са посебним потребама.

Највише пажње је посвећено безбедности деце постављањем знакова упозорења у близини школа али и додатна контрола да ли се учесници у саобраћају придржавају упозорења и ако је то неопходно санкционишу. То питање и социјалне теме су обележили рад ове седнице.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa