Инфо

2. новембар 2023.2. нов 2023.
Ј. Стошић, председница ОКК Шабац (фото: Ј. С.)

Ј. Стошић, председница ОКК Шабац (фото: Ј. С.)

ЈЕЛЕНА СТОШИЋ, ПРЕДСЕДНИЦА ОКК ШАПЦА

Искорак на више поља

Борба за виши ранг иако то није приоритет. Екипе су конкурентне. Организационо снажење клуба. Школа клуба поново бројна. Дугорочни циљ савезни рангови и стабилан клуб на високом нивоу
Стартовала је нова сезона у нижим кошаркашким ранговима. У прва два кола сениорке и сениори имају по две победе и то врло убедљиве. Прва жеља навијача је да већ у наредној свој тим гледају на вишем нивоу, исту жељу има и руководство клуба, уз напомену да делују на више поља како би успех био дугорочан.

-Пласман у виши ранг није приоритет за клуб, али смо склапали и женску и мушку екипу тако да буду конкурентни свима и смарам да имамо квалитет за борбу за позицију један. Циљамо то и ове сезоне и уколико успемо, биће велико постигнуће, уколико не, нећемо само због тога сматрати сезону неуспешном, неће само резултат дефинисати све учињено – истиче председница ОКК Шапца и тренер сениорки Јелена Стошић на почетку разговора.

Претходних сезона сенироске селекције ниису остваривале пласман у виши ранг, али је клуб јачао кроз омасовљавање школе и на јакој бази засновани су планови за читав клуб.

-Пре само три године у нашој школи је било пет девојчица укупно, изузетно тешка ситуација, сада имамо више од 50 чланица. У збиру са мушким селекцијама неколико стотина чланова. УЗ њих су ту школовани тренери, добри педагози, координатор Предраг Мушицки, стручњак са међународним искутвом и сматрамо да је важно, не само да деца играчки напредују, већ стасавају на више нивоа кроз тренинге развијајући другарство, пријатељство и посебну спону са клубом, да истински ОКК Шабац доживе као своју кућу. То је део традиције, дуге и успешне коју наш клуб има.



Сениорке и сениори имају искуство знатно виших рангова у односу на тренутне. У ОКК Шапцу верују да је дошло време успона и планираног постепеног повратка клуба на кошаркашку мапу Србије.

-Дугорочни циљ је место у савезном рангу за обе селекције. Сваки напредак у резултатима желимо да прати организациони напредак, јака школа, квантитативно и квалитативно. Радимо на сваком пољу и мислим да напредујемо, те да за љубитеље кошарке у Шапцу следи још добрих вести и да ће јачати дух оптимизма – закључује Јелена Стошић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa