Инфо

29. фебруар 2024.29. феб 2024.
Фото: Општина Коцељева

Фото: Општина Коцељева

ПРЕДСТАВНИЦИ ДРЖАВЕ И ОПШТИНЕ ПОСЕТИЛИ ГРАДИЛИШТЕ НА ЛОКАЦИЈИ БУДУЋЕ ТРЖНИЦЕ

Завршетак радова до лета

Пројектом, чија је вредност преко 2,5 милиона евра, предвиђена је изградња затворене тржнице са мултифункционалним простором пијаце, на коме ће бити постављене покретне тезге које се по потреби могу уклонити како би се будући објекат могао користити и у друге намене
Пре годину дана у Коцељеви је почела изградња нове зелене пијаце- тржнице на углу Омладинске и Душанове улице. На овој локацији деценијама су пољопривредни произвођачи продавали робу купцима, а од фебруара 2023. до данас то чине недалеко од овог места.

Радове на овом објекту обишли су представници Министарства за државну управу и локалну самоуправу и општине Коцељева. Том приликом је извођач, односно подизвођач затражио продужетак рока за завршетак радова за четири месеца, те се очекује да ће до лета Коцељевци моћи да користе ову модерну тржницу.

Досадашња зелена пијаца била је неусловна, без затвореног простора, основних хигијенских услова, те се и купци и продавци слажу да ће изградња тржнице подићи стандард у овој области.

Пројектом, чија је вредност преко 2,5 милиона евра, предвиђена је изградња затворене тржнице са мултифункционалним простором пијаце, на коме ће бити постављене покретне тезге које се по потреби могу уклонити како би се будући објекат могао користити и у друге намене.



Према речима председника Привременог органа коцељевачке општине разлози због којих је извођач затражио продужетак рока од 131 дана јесу лоше временске прилике током маја и јуна прошле године када су овај крај у више наврата погодиле бујичне поплаве.

–Реч је о једном капиталном пројекту који ће у будућности бити вишенаменски, употребљаван, верујем, за различите садржаје и догађаје. Очекујемо да све буде завршено до лета и да коначно грађани могу да га користе, да буде у функцију и на радост свих- додао је Илинчић.

Фото: Општина Коцељева


Новом тржницом газдоваће ЈКП “Прогрес” а у овом предузећу кажу да је реално очекивати да ће њеном изградњом услови за трговину пољопривредних и других производа бити неупоредиво бољи.

Зелена пијаца је површине око 2,2 хиљаде метара квадратних. Реч је о објекту затвореног типа са приземним делом у којем ће бити локали, док ће се управни део налазити на спрату.


Представници јединице за имплементацију пројекта “Партнерство за локални развој” који је подржан од стране UNDP истакли су да је вредност уговора о извођењу радова око 300 милиона динара без ПДВ, те да се највећи део, 85 одсто, финансира од стране државе из средстава Европске Инвестиционе банке, док је локална самоуправа обезбедила преосталих 15 одсто вредности.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa