Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
Фото: РК МП Елискир

Фото: РК МП Елискир

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Војводина опет

Нови дуел против Новосађана, сада у полуфиналу Купа. Лигашки део у финишу, али следе тешки дуели до краја. Дуел против Војводине дуел најбољих екипа Србије
Раднички игра боље него током јесени, али још није на нивоу Металопластике. Били су добар ривал једно полувреме, али бодови су остали у Шапцу. Пред екипом Владе Матића је пауза и припрема за коначни предплеј оф низ. Као претходница следи полуфинале Купа у Новом Саду. Уколико све буде у складу са жељама и очекивањима Металопластику Еликсир очекују ове сезоне још најманје три дуела са Војводином где је сваки наредни важнији од претходног. Жреб их је спојио у полуфиналу Купа и тај меч је известан, 20. марта, а преостала два или три су очекивана у финалу плеј офа.

-Обезбедили смо позицију два, предност домаћег терена у полуфиналу плеј офа. Пауза је прилика да се редови комплетирају и да тим још јачи уђе у финиш сезоне у којој смо већ много показали – рекао је Коста Петровић.

Д. Арсић (Фото: РК МП Еликсир)


Када говоримо о водећем квартету српског рукомета, само Металопалстика је успела да одоли Војводини, ремизира у Зорки и да буде конкурентна и у мечу где је поражена у Новом Саду. Куп није најважније такмичење, међутим када дођете до полуфинала губи смисао чување на било који начин.

Војводина је завршила свој наступ у Лиги Европе, један гол је недостајао за пламсан међу 12, пре њих је европски пут завршила и Металопластика, те је комплетан фокус сада на домаћим фронтовима.

МП Еликсир – Раднички (КГ) 37:27 (18:16)
Хала Зорка. Гледалаца: 800. Судије: Мандић и Ковачић. Седмерци: МП 4(4); Раднички 3(3). Искључења: МП 6; Раднички 6 минута.
МП ЕЛИКСИР: Павковић, Додић 4, Алиловић 2, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић, Марјановић (2 одб), Јевтић 1, Арсић (14 одб), Павловић 1, Брајовић 9, Јовановић 5, В. Павловић, Паповић 2, Петровић 1, Симић 4, Дакић 6.
РАДНИЧКИ: Ђерић, Вељковић, Маљевић 4, Величковић, Станисављевић 1, Давидовић 4, Мутавџић, Перић (6 одб), Мојсиловић 1, Касаловић 4, Баруџић 7, Утвић 1, Станојев 4, Станојевић, Ивановић (1 одб), Барјактаревић 1.


Војводина је искуснија, резултати говоре о квалитету, али носи и терет екипе од које се у Србији очекују само победе. Било како било, на једној страни: Трнавац, Сунајко, Аиди, Ђорђић, Пушица, Пукхоуски, Милић, Оцвирк, Воркапић, Роган... на другој: Арсић, Додић, Симић, Павловић, Брајовић, Јовановић, Алиловић, Дакић, Миловановић... обећавају много. Металопластика је у Новом Саду последњи пут избегла пораз 2018. године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa