Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Отворена изложба „Књиготека“ у Библиотеци шабачкој

Креативни малишани за Светски дан дечје књиге

Са васпитачицама Драганом Јанковић и Драганом Ризнић деца су читала и илустровала књиге и на креативан начин осмислила радове, међу којима су се нашле исписане лепе
и едукативне поруке.
У присуству малишана из вртића „Пчелица“ са којима је и реализована, у Одељењу за децу Библиотеке шабачке у уторак је свечано отворена изложба „Књиготека“, а поводом Светског дана дечје књиге. Са васпитачицама Драганом Јанковић и Драганом Ризнић деца су читала и илустровала књиге и на креативан начин осмислила радове, међу којима су се нашле исписане лепе и едукативне поруке.

Библиотека као инспирација
-Малишани су били изузетно креативни у оквиру пројекта „Књиготека“ који је и био њихова идеја и на чију реализацију су нас они и подстакли. За њих је све било интересантно, а највише су им се допале бајке као што су „Црвенкапа“ и „Три прасета“. Велика подршка у овом пројекту била нам је Библиотека од које смо црпели највећу инспирацију- истакла је васпитачица Драгана Ризнић.

Међународни дан дечје књиге се од 1967. године у целом свету обележава 2. априла, у спомен на рођење писца Ханса Кристијана Андерсена, данског књижевника, „краља бајки“. Његове најпознатије приче су: „Ружно паче“, „Снежна краљица“, „Принцеза на зрну грашка“, „Девојчица са шибицама“... Циљ је промоција дечје књижевности и читања, као и да се скрене пажња јавности на потребе најмлађих читалаца. Библиотека је то искористила да за своје најмлађе читаоце приреди посебан програм- луткарску представу.

Фото: Глас Подриња


Дружење коме се сви радују
-Ми овај датум обележавамо на најбољи могући начин, са децом и са књигама. Зато су нам у посети другари, деца и васпитачице из вртића „Пчелица“ са којима сарађујемо већ неко време. Ове године имају пројекат „Књиготека“ у коме смо ми њихови партнери. Неколико пута су долазили у Библиотеку, заједно смо се дружили, овде су настале неке нове књиге и библиотека је била инспирација за изложбу постављену у Анексу. Сви радови су настали у вртићу, као и у Библиотеци. На најбољи могући начин је представљена дечја књига и библиотека- рекла је Марија Вуковић из Дечјег одељења.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa