Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Исаиловић капитен (фото: Кошаркашки савз Србије)

Исаиловић капитен (фото: Кошаркашки савз Србије)

КОШАРКА: СТЕФАН ИСАИЛОВИЋ, КК ПАРТИЗАН

Бити капитен шампиона

Кошарка није била први избор, али напредак био велики. Дужност капитена је привилегија и одговорност. Неизвесно финале, неизвесне сезоне, пресудиле нијансе. Најбоље пласиран домаћи тим у
Евро лиги јуниора
Кадетски тим Кошаркашког клуба “Партизан” постао је шампион Србије. У финалу је савладао браница титуле Мега Мис у неизвесној завршници, преузео победнички пехар, а први га је у руке узео и уз поклич среће испред саиграча подигао наш млади суграђанин Стефан Исаиловић. Шапчанин је капитен шампионског тима и предводио је екипу која је након неколико година титулу у овој конкуренцији вратила црно-белима.

Кадетску селекцију чине играчи рођени 2007, 2008. године и касније. Партизан је био и домаћин турнира у хали спортова “Ранко Жеравица”

-Успех у који смо снажно веровали од старта. У кадетској конкуренцији смо у регуларном делу претрпели само два пораза, у 22 меча, исто као и екипа Меге. На финалном турниру је било важно одржати фокус, елиминисати одлични Борац и Динамик и на крају у великом дуелу победити Мегу. Читав меч је био неизвестан, разлика је била у нијансама, али управо нијансе и снага у кључним тренуцима одликују шампионе - каже Стефан за Глас Подриња истичући посебну част да предводи екипу као капитен.

-Велика част, велика одговорност. Био сам почаствован када ми је тренер саопштио одлуку. Бити капитен најтрофејнијег и највећег кошаркашког клуба у Србији је привилегија и трудио сам се целе сезоне да покажем како заслужујем указано поверење. Надам се да сам успео у томе.

Црно-бело славље (фото: Кошаркашки савез Србије)


Значајан број играча, међу њима и Стефан, уз дрес кадетске екипе, представљали су и јуниоре Партизана у Регионалној АБА лиги, као и на београдском турниру Евролиге за јуниоре (Adidas next generation). У збиру су одиграли више од 50 мечева.

-На турниру Евро лиге смо били трећи, најбоље пласирани од клубова из Србије. Испред нас само Барселона и Армани. Утисак је да нико нема бољу школу од Србије, али екипе из иностранства имају много иностраних играча и у млађим категоријама што некима од њих даје предност.

Партизан је Исаиловића приметио на пионирском турниру у Шапцу када је играо против њих у дресу ОКК Шапца. Пут Београда је кренуо још као пионир. Иако је брзо напредовао у кошарци она није била његов први избор.

-Дуго сам тренирао фудбал. Релативно касно сам отишао на кошаркашки тренинг, јесен 2019. године. Први тренер био је Предраг Мушицки, потом сам био у Интеркошу код Бојана Спасојевића, а затим поново у ОКК Шапцу, овај пут је селекцију водио Душан Марковић. Велике заслуге за напредак има и Павле Бољковац с којим сам радио индивидуално. У Партизану су ме тренирали Александар Драгићевић и Бојан Симанић.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa