20. decembar 2018.20. dec 2018.
Humanitarno za „Školarac“
POLjOPRIVREDNA ŠKOLA I KULTURNI CENTAR

Humanitarno za „Školarac“

U izradi novogodišnjih aranžmana učestvovali su smerovi tehničari hortikulture i cvećar-vrtlar, dok su sredstva prikupljena ovim putem stavljena na raspolaganje školskom Humanitarnom fondu „Školarac“
Početkom sedmice pod okriljem šabačkog Kulturnog centra organizovana je prodajna izložba radova učenika Srednje poljoprivredne škole iz Šapca. U izradi novogodišnjih aranžmana učestvovali su smerovi tehničari hortikulture i cvećar-vrtlar, dok su sredstva prikupljena ovim putem stavljena na raspolaganje školskom Humanitarnom fondu „Školarac“.
-Svake godine uokviru vežbi iz predmeta biodekoracije i na časovima praktične nastave pravimo novogodišnje aranžmane, ali su oni ostajali u okviru škole. Ovo je prvi put da smo sa njima izašli van tih okvira da pokažemo gradu šta umemo. Na ideju za prodajnu izložbu smo došli zajedno sa koleginicom koja vodi Humanitarni fond „Školarac“, Fond namenjen našim učenicima lošijeg materijalnog stanja- objašnjava profesorka Milena Stamenić, a sa njom se slaže i Mirjana Brajević, pomoćni saradnik u Srednjoj poljoprivrednoj školi.
-Uloženo je dosta vremena i truda u izradu aranžmana i sve je to urađeno zbog dece kojoj pomažemo. Odnosno, zahvaljujući našoj velikoj volji, ovom prilikom smo uspeli da ostvarimo dva cilja: pokažemo našim sugrađanima šta mi to radimo i pomognemo deci u našoj školi kojima je pomoć potrebna- izjavila je Brajevićeva.
Po rečima profesorke Dragice Stanković, zadužene za školski Humanitarni fond osnovan pre devet godina, novac iz „Školarca“ namenjen je, pre svega, za pomoć učencima i to kroz kupovinu mesečnih karata, udžbenika, odeće, obuće, obroka u Školi, dok se tokom godine organizuje nekoliko humanitarnih akcija, uglavnom vezanih za važne datume. U tim akcijama su angažovani svi: i zaposleni i učenici, dok je ovom prilikom pred Šapčane izloženo preko 50 aranžmana, slika i venčića.
K.J.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa