27. februar 2020.27. feb 2020.
Odlučivano brzo i efikasno
Održana nova sednica Skupštine opštine Bogatić

Odlučivano brzo i efikasno

Na sednici Skupštine opštine Bogatić, održanoj prošlog utorka, najpre je prihvaćen predlog o angažovanju eksterne revizije završnog računa, a potom i svih ostalih sedam tačaka dnevnog reda, bez diskusija.
Među značajnijim je usvajanje predloga koncesionog akta za poveravanje obavljanja prigradskog prevoza putnika u ovoj lokalnoj samoupravi, koji su detaljnije obrazložili Tijana Pejić i Danilo Meštrović iz konsultanske firme PPP Invest Beograd.
Njihov predlog je privatno-javno preduzetništvo, za obavljanje ove delatnosti, privatnim ulaganjem od 459 hiljada eura na 15 godina, što bi omogućilo kvalitetnije obavljanje prevoza, korišćenjem 10 autobusa sa euro 6 motorima, radi bolje zaštite životne sredine, odnosno manje emisije štetnih gasova. S druge strane ulaganja opštine bi ostala ista, kao do sada.
Najviše reči bilo je u okviru poslednje tačke dnevnog reda, a to su odbornička pitanja. Odbornik Aleksandar Ilijašević iz Badovinaca, interesovao se kada će biti isplaćen novac poljoprivrednicima koji su svoje njive prodali radi proširenja seoskog groblja, a postavio je i pitanje moguće rekontrukcije grejanja u seoskoj ambolanti pri Domu zdravlja Bogatić.
Odbornik Teodor Teodorović obavestio je i pozvao sve koji žele da dođu na poljoprivredni sajam u Bogatić, koji će se održati 15 februara ove godine sa početkom od 19 časova u sportskoj sali ove varošice.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa