30. jul 2020.30. jul 2020.
Gradska organizacija invalida rada Šabac

Redovne aktivnosti u vanrednim okolnostima

Redovna godišnja skupština GOIR-a organizaciono najviši organ svake godine u sastavu delegata svih dvadeset mesnih organizacija GOIR-a sastaje se i delegati po predloženom i usvojenom dnevnom redu budu informisani o:
- Radu gradske organizacije invalida rada za period od 01.01 – 31.12.god.
- Kontroli nadzornog odbora o finansijskom poslovanju GOIR-a.
- Planu rada za 2020. god. i merama štednje za 2020. god.
Ove godine zbog vanredne situacije ograničenog okupljanja broja osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru odlučili smo se da delegate pozovemo u različitim vremenskim terminima na otvorenom prostoru najviše do desetoro. Tako smo 15 i 16 – og jula u vremenskim terminima 10 časova,12 časova omogućili svim verifikovanim delegatima da imaju informaciju, diskutuju i donesu odluke po važnim pitanjima.
U okviru izveštaja o radu za period 01.01-31.12.2019.god. prezentovane su sve aktivnosti: od opštih informacija o organizaciji, članovima i članarini,zapošljavanju invalida rada, socijalno-humanitarnog rada,upisu i isporuci ogreva za članove-ce,kreativnim aktivnostima,projektima,sportsko-rekreativnim,saradnjom sa humanitarnim organizacijama, sredstvima informisanja, institucijama kulture i slično.
Izveštaj nadzornog odbora sa obrazloženjem kontrole i radu zasnovanom na zakonom o finansijama i domaćinskom poslovanju u organizaciji usvojenom završnom računu pozitivnom bilansu prihvaćen je.
Planirane aktivnosti, prioriteta i mere štednje za 2020. god. prezentovane su i u ovim okolnostima Covida-19, (ograničenog rada za osobe preko 65. god., smanjenog obima posla rada je pojačan od kuće, telefonski, elektronski)
Zahvaljujući dobroj komunikaciji sa humanitarnim organizacijama: Humano srce, Asocijaciji „Duga“ i ličnoj donaciji poslanika uručeno je ukupno 150 paketa najugroženijim članovima – cama GOIR –a. Uspešno je završen projekat Očuvanje kulturne baštine Šabačkog kraja „Prošlost za budućnost“,finansiran od evropske i gradske organizacije po programu lokalne demokratije na zapadnom balkanu UNDP-a.
Vreme u kojem smo trenutno zahteva drugačiji pristup u radu. Poštovaćemo mere Vlade Srbije, kriznog štaba grada Šapca i shodno tome prilagođavaćemo se. Molimo naše članove i članice za strpljenje, razumevanje i poštovanje mera zbog očuvanja ličnog,zdravlja drugog i očuvanja zdrastvenog sistema.Poštujmo rad i brigu onih koji po prirodi posla (lekari, medicinske sestre i ostali nezdravstveni radnici), ulažu velike napore u lečenju i ublažavanju problema Covida – 19. Molimo se za njihovo zdravlje i zdravlje onih suočenih sa Covidom – 19.
Predsednica GOIR-a Šabac Miroslava Savković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa