25. februar 2021.25. feb 2021.
Rezultatima pravdamo poverenje
STRELjAČKO SPORTSKO UDRUŽENjE “SAVA” MESARCI

Rezultatima pravdamo poverenje

Deca iz četiri vladimiračka sela tri puta nedeljno treniraju u Domu kulture u Mesarcima. Podržani od opštine, poverenje pravdaju medaljama. Sa poslednjeg takmičenja u Vladimirce doneli državno srebro
SSU „Sava“ je osnovano 2018. u želji da ožive selo, a nekadašnjem Domu kulture u Mesarcima vrate stari sjaj. Od samog početka uživaju veliku podršku vladimiračkog opštinskog rukovodstva. Poverenje, kažu, pravdaju rezultatima. Tokom dve sezone dobili su brojna priznanja, a treću su počeli sa dva državna srebra. Namera im je da budu još bolji i ubeđeni su da će disciplinovanim radom tu želju i ostvariti.

Tokom dve sezone dobili su brojna priznanja, a treću su počeli sa dva državna srebra. Namera im je da budu još bolji i ubeđeni su da će disciplinovanim radom tu želju i ostvariti


-Streljački klub u Mesarcima je osnovan 24. februara 2018. godine. Opština nam je izašla u suret i obezbedila prostorije za treniranje u renoviranom Domu kulture, odnosno pet trening mesta sa pratećom opremom: pištoljima, kapislama, dijabolama. Vremenom smo, zahvaljujući uspešnim nastupima na državnim takmičenjima privukli i pažnju Streljačkog saveza Srbije koji nam je donirao metu od izuzetnog značaja za unapređenje veština starijih kategorija- priča Ljubiša Jovanović, licencirani trener i posvećen višedecenijski ljubitelj streljaštva.



SSU “Sava” trenutno broji 13 članova iz četiri vladimiračka sela. Vežba se isključivo standardni vazdušni pištolj, druge discipline zahtevaju drugačije uslove i skuplju opremu.

Trener Ljubiša Jovanović aktivno se takmičio za 15 klubova nekadašnje Jugoslavije i “država naslednica”. Sada tvrdi da je te uspehe ostavio u prošlosti, te da su u ovom trenutku deca sa kojom radi najbitnija.



-U ovom sportu sam 40 godina. Pucao sam razne discipline od serijske do vojničke puške u nacionalnom programu. Imao sam dobrih rezultata, ali sam sada skoncentrisan na decu. Treniramo tri puta nedeljno. Rođen sam u vladimiračkom kraju, ali živim u Beogradu i putovanje ume da bude naporno. Međutim, kada vidim volju sa kojom odlaze na trening i napredak koji ostvaruju ništa mi nije teško- objašnjava Jovanović.

Prvu takmičarsku sezonu 2019. su završili sa tri državne medalje, dve ekipne i jednom pojedinačnom. Naime, kadeti i mlađi juniori su bili treći u Srbiji, dok je Zlatko Marković bio drugi. Već sledeće sezone broj medalja se uvećao.



-U sezoni 2020/2021. osvojili smo sedam medalja sa državnog prvenstva. Pioniri su nam ekipno prvaci države, kadeti takođe, dok su mlađi juniori na trećem mestu. Pojedinačno imamo treće mesto sa prvenstva države za juniore- navodi Jovanović i dodaje:
-Ovu godinu smo krenuli sa juniorima. Zlatko i Nevena Marković, brat i sestra, su za nas osvojili srebrnu medalju u Nišu. Prethodnih godina su nastupali u istoj disciplini, ali su tri puta za redom bili na četvrtom mestu. Ove godine smo ispunili zadatak i osvojili medalju.

Sudeći po početku, u izazovnu predstojeću sezonu članovi SSU „Sava“ su ušli spremni. Trener kaže da su na takmičenjima zapaženiji i ekipno uspešniji od članova mnogo većih beogradskih klubova poput „Zvezde“ i „Partizana“. Početni uspesi ih nisu opustili, samo dali jak vetar u leđa. Danas još jače, upornije i posvećenije treniraju, jer su uvereni da su velika priznanja tek pred njima.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa