25. februar 2021.25. feb 2021.
Čuvari na granici dva grada
Načelnik MUO posetio Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vidojevica” u Lešnici

Čuvari na granici dva grada

Prisutna je saradnja sa gradovima Šabac i Loznica jer se geografski posmatrano Dobrovoljno vatrogasno društvo nalazi na samoj granici ova dva grada. Društvo je tokom ovih godina učestvovalo u brojnim aktivnostima kako lokalnog karaktera, tako i na nivou Republike Srbije. Reč je o pokaznim vežbama namenjenim građanima i takmičenjima na kojima su postizani dobri rezultati
Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac posetio je u utorak 09. februara, 2021. godine dobrovoljno vatrogasno društvo “Vidojevica” u Lešnici. Tom prilikom održan je sastanak sa rukovodstvom Društva o dosadašnjim aktivnostima i planovima za naredni period.

Dobrovoljno vatrogasno društvo “Vidojevica” iz Lešnice osnovano je pre više od četiri decenije i jedno je od prvih društava ove vrste u tadašnjoj državi. Kao datum osnivanja navodi se 28. mart daleke 1979. godine. Društvo poseduje opremu za reagovanje u vanrednim situacijama, a članovi su obučeni za gašenje požara sa sertifikatima za obavljanje ovog posla. Rukovodstvo Društva je u kontaktu sa Sektorom za vanredne situacije i Vatrogasnim savezom Srbije, kako bi se pratile novine koje je doneo Zakon o dobrovoljnom vatrogastvu. Prisutna je saradnja sa gradovima Šabac i Loznica jer se geografski posmatrano Dobrovoljno vatrogasno društvo nalazi na samoj granici ova dva grada. Društvo je tokom ovih godina učestvovalo u brojnim aktivnostima kako lokalnog karaktera, tako i na nivou Republike Srbije. Reč je o pokaznim vežbama namenjenim građanima i takmičenjima na kojima su postizani dobri rezultati.

Na radnom sastanku su učestvovali komandir Slobodan Arsenović, sekretar Društva Milorad Pavlović, komandanti Vatrogasnih jedinica Šabac i Loznica i Vladan Krasavac, načelnik Mačvanskog upravnog okruga. Ovom prilikom Vatrogasna jedinica Šabac obezbedila je donaciju vatrogasnih creva, a Vatrogasna jedinica Loznica dva vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Razgovaralo se o dosadašnjem radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva, problemima sa kojima se susreće i planovima za naredni period. Reč je o jedinom dobrovoljnom vatrogasnom društvu na području Mačvanskog upravnog okruga,čiji su pripadnici učestvovali u gašenju velikog broja malih i velikih požara. Dobrovoljno vatrogasno društvo poseduje Vatrogasni dom sa preko 700 kvadratnih metara korisnog prostora u kome je smeštena oprema za delovanje u gašenju požara i spasavanje, čamci za evakuaciju u slučaju poplava i neophodna prateća oprema.

U planu je da se u narednom periodu dobrovoljna vatrogasna društva osnuju u gradu Šapcu, ali i u drugim lokalnim samoupravama Mačvanskog upravnog okruga.
Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa