27. maj 2021.27. maj 2021.
Meč za istoriju
K-M ZONA: DERBI SEZONE

Meč za istoriju

Pobednik gotovo izvesno srpskoligaš, remi više odgovora domaćinu. Mesto u trećem rangu piše istoriju dva kluba. U prvom delu sezone nerešeno. Prethodne u Krušnju slavio domaćin
Kada je startovala nova zonaška sezona, dva kluba su delila isti, srpskoligaški san. Mesto u višem rangu bi ispisalo nove stranice istorije dva tima koja postoje više decenija. U nedelju, na terenu u Krupnju, u direktnom duelu, Rađevac i Sloga iz Bogosavca odrediće ko će postati šampion Kolubarsko-mačvanske zone i ko će se plasirati u Srpsku ligu „Zapad“ naredne sezone.

Navikli smo da dva tima pobeđuju u nizu, međutim u protekla dva kola događali su se kiksevi koji su se međusobno poništili. Najpre je ekipa iz Bogosavca pre dva vikenda odigrala bez golova u Vrelu, a potom je Rađevac neočekivano izgubio dva boda u Dračiću. Kažemo da je Rađevac do sada osvojio 62 boda, a Sloga 61, međutim, istina je da je tim iz Bogosavca osvojio 70 bodova i ima ubedljivo najbolji učinak u Zoni, međutim, usled oduzimanja devet poena, još tokom jeseni, zbog sumnje u neregularnost meča protiv Rubribreze, „crno-beli“ iz okoline Šapca sada su drugi. Eventualna titula bi predstavljala verovatno i jedinstveni fudbalski fenomen u Srbiji da tim kome su oduzeti bodovi opet bude bolji od svih rivala.



Rađevac sedam sezona suvereno igra u zonskom rangu, plasirali su se još 2014. u Zonu „Drina“ ondašnju. Sloga je uglavnom igrala u opštinskom rangu, povremeni u međuopštinskom, samo jednom do 2017. dosegla je Okružnu ligu, no onda započinje uspon i za četiri i po godine, prešli su put od borbe za opstanak u MOL „Mačva“ (6. rang) do borbe za titulu u Zoni (4. rang).

Kada je u 16. kolu K-M zone prethodne sezone u Lajkovcu, Železničar pobedio Slogu iz Bogosavca, preuzeo je prvo mesto od nje. Delovalo je da se borba za titulu tek rasplamsava, njen deo bio je i Rađevac, međutim usledio je prekid sezone i konstatovanje zatečenog stanja kao konačnog. Lajkovac se plasirao, a da je odolela sloga, Bogosavac bi već od prošle jeseni imao srpskoligaša.

U do sada jedinom prvenstvenom duelu u Krupnju, prethodne sezone, Rađevac je pobedio 2:0. Jesenas je u Bogosavcu bilo 1:1. U preostala dva kola, oba tima očekuje jednako težak raspored, te bod više odgovara domaćinu. Šansu za titulu ima i Vrelo Sport, međutim reč je o minimalnim i teoretskim. Meč je zakazan za nedelju, od 17:30.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa