27. maj 2021.27. maj 2021.
SEZONA OKONČANA U KRAGUJEVCU
VATERPOLO: PLEJ OF SUPER LIGE

SEZONA OKONČANA U KRAGUJEVCU

Iznenađenje se nije dogodilo, Radnički i Novi Beograd odlučuju o šampionu Srbije. Sinoć odigran prvi duel. Ostaje blagi žal, ne i nezadovoljstvo
Još dva ili najviše šest dana Vaterpolo klub „Šabac“ će biti šampion Srbije, a posle dve godine, naša država će dobiti novog šampiona i ponovo će pobednik biti po prvi put u svojoj istoriji, a tek četvrti tim će osvojiti titulu od osamostaljenja Srbije 2006. godine. Nisu uspeli Šapčani da savladaju u Kragujevcu domaći Radnički u odlučujućem duelu polufinala plej ofa i aktuelni regionalni šampion se plasirao u borbu za domaći tron. Rival tamo će biti Novi Beograd koji je mesto među dva najbolja tima osigurao još 15. maja. Sinoć je u Kragujevcu odigran prvi meč finala domaćeg plej fa.



Šapčani su poklekli u trećoj četvrtini majstorice i morali su da se oproste od titule. Ekipa je imala najviše ambicije i tako posmatrano četvrta pozicija ne zvuči mnogo dobro, međutim i preostale tri ekipe su imale iste ambicije i iskusnije timove, te se ne može nazvati ni neuspehom. Kažu da nema svrhe lamentirati nad proteklim, međutim ostaje nekoliko žal mečeva u kojima bi trijumf možda promenio put i sezonu, iako to nikada ne možemo znati sigurno.

U jesenjem delu, ekipa je pretrpela tri poraza, a svaki od njih je mogao biti trijumf. Radnički je pobedio u samom finišu, Šabac je tokom meča uglavnom vodio. Imali su naši igrači i plus tri u Beogradu protiv Zvezde, kao i priliku za pobedu nad Novim Beogradom u Šapcu, a bukvalno poslednja sekunda je odnela bodove. Zvezda se izvukla u Šapcu sa remijem, iako je Šabac bio blizu pobede. Pominjemo sve mečeve, jer samo je bod delio Šapane od trećeg, a tri od drugog mesta u ligaškom delu. To bi značilo i drugačiji put u plej ofu i izbegavanje prvog favorita u polufinalu.

PF 3: Radnički – Šabac 14:7 (3:2, 3:2, 4:3, 4:0)
Bazen SC Park. Sudije: Putniković i Milović. Igrač više: Radnički 10 (4), Šabac 13 (2). Dva igrača više: Radnički 1 (1). Peterci: Radnički 2 (2).
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 5, Stanojević, Janković, Toholj 2, Krug 1, Ukropina 2, Branković 1, Pljevančić, Miličić, Lukić 1, Ganić, Todorovski, Radulović 1.
ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković 1, Repanović, Tkač 1, Ilić, Vučinić 1, Tonković, Janković 1,Vuksanović, Stojanović 3, Velkić, Vukadinović, Ćetković.

PF 2: Šabac – Radnički 5:8 (1:1, 1:2, 1:3, 2:2)
Gradski bazen. Sudije: Stanojević i Virijević. Igrač više: Šabac 11 (3), Radnički 7 (2). Peterci: Šabac 1 (0).
ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković, Repanović 1, Tkač, Ilić, Vučinić, Tonković, Janković, Vuksanović 2, Stojanović 2, Velkić, Vukadinović, Ćetković.
RADNIČKI: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 3.

PF 1: Radnički – Šabac 7:8 (0:3, 2:0, 3:1, 2:4)
Bazen SC Park. Sudije: Anđelić i Stanojević. Isključenja: Radnički 13, Šabac 11. Peterci: Radnički 1 (1), Šabac 1 (0).
RADNIČKI: Dobožanov, S.Rašović 1, Stanojević 1, Janković, Toholj 2, Krug 1, Ukropina 1, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić, Ganić, Todorovski, Radulović 1.
ŠABAC: Filipović, Drašković, Marković, Repanović, Tkač, Ilić, Vučinić 1, Janković, Vuksanović 4, Stojanović, Velkić 1, Vukadinović, Ćetković 2.


Uprkos težoj stazi, Šabac je prekinuo u Kragujevcu neverovatan niz Radničkog, nanaeo im prvi poraz u sezoni na njihovom bazenu i malo sreće je nedostajalo da ga „čivijaši“ senzacionalno eliminišu. Ostaje žal što sudije nisu sledile propise i lični integritet i isključile tokom drugog meča Uroša Stevanovića i tako ga onemogućile da vodi deo drugog i eventualni treći meč, jer su za neuporedivo blaže prigovore isključili Antu Vasovića, trenera Šapčana. Koliko mogu momci sa grbom Šapca pokazali su, ne samo u Kragujevcu, već i pobedom u gostima nad Novim Beogradom, nizom od 11 mečeva bez poraza.

Poseban žal ostaje što je sezona protekla bez podrške sa tribina, one gde Šabac nema ni uporedivog rivala u Srbiji.

Formiranje tima za narednu sezonu je već u toku, o čemu više u narednim brojevima.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa