3. jun 2021.3. jun 2021.
foto: zv. FB strana Mačve

foto: zv. FB strana Mačve

FUDBAL: MAČVA DOBILA NOVOG TRENERA

POVERENjE SAVIĆU

Jedan od najmlađih vlasnika pro licence. Uspešno vodio IMT i Rudar Prijedor. Prioritet razvoj mladih igrača. Povratak u Super ligu nije obaveza. Kombinacija mladosti i iskustva
Boris Savić, nekadašnji trener više klubova u Srbiji i Bosni i Hercegovini novi je šef stručnog štaba šabačke „Mačve“. Rukovodstvo se odlučilo da ne nastavi saradnju sa Slovencem Alfredom Jermanišem, a potom je dogovorilo sve uslove sa mladim stručnjakom koji je najveće trenerske uspehe do sada ostvarivao sa IMT Rakovicom i Rudarom iz Prijedora.

-Čast mi je što sam preuzeo klub duge tradicije kao što je šabačka Mačva. Pratio sam ih prethodne sezone, iako nije izboren opstanak, dopalo mi se što je pružena šansa nekolicini mladih igrača i verujem da je to pravi put, uz pomoć iskusnih igrača, da se stvori jak kolektiv spreman za Super ligu. Učinićemo sve da igramo dopadljivo i da ostvarujemo dobre rezultate. Mačva je novi izazov za mene kojem se radujem i nadam se da ću opravdati poverenje – rekao je Savić na predstavljanju.

Rođen je 1988. godine u Banja Luci, nastupao je za više klubova u Srbiji, BiH i jednu sezonu je proveo u Južnoj Africi. Vlasnik je UEFA pro licence. Uz pomenute klubove, vodio je još Jedinstvo Žeravicu i Zvijezdu. Radio je još na Kipru u stručnom štabu Vladana Milojevića, odnosno drugoj ligi Kine.

-Nije nam Super liga prioritet, ali želimo da iskorsitimo svaku priliku. U dosadašnjoj karijeri sam u viši rang uveo Rakovicu, iz Srpske u Prvu ligu i Rudar iz Prijerodra iz Prve lige RS u Premijer ligu BiH. Volim rad sa mladim igračima, a smatram da je kombinacija mladosti i iskustva najbolja i trudićemo se da baziramo ekipu na taj način – dodao je Savić.

Klub je od starta u potrazi za trenerom stvaraocem. Mladi igrači su bogatstvo Mačve i verujemo da smo sa Savićem dobili stručnjaka koji će ih dodatno unaprediti, naveo je predsednik kluba Dragojlo Lazić.

-Imamo odlične mlade igrače koji uz pravi rad i pristup mogu postići mnogo i upravo je to prioritet razvoj mladih igrača, uz nekoliko iskusnih. Verujemo da je Boris pravo rešenje za Mačvu. Potpisali smo ugovore sa osam mladih fudbalera, još tri smo priključili prvom timu. Nemamo prioritet povratka u elitu odmah, ali svaku šansu ćemo iskoristiti. Potrebna su i pojačanja, kako smatra i novi trener, u svakoj liniji bar po jedan igrač – ističe Lazić.

Prva liga Srbije počinje najverovatnije sedmog avgusta, a pripreme Mačve su planirane za završni period juna, do kada bi trebalo da bude poznata i okosnica ekipe koja će se boriti u drugom rangu.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa