17. februar 2022.17. feb 2022.
Uskoro plej of: VK Šabac

Uskoro plej of: VK Šabac

VATERPOLO: SUPER LIGA

Izmene kalendara

Promene u rasporedu preostalih mečeva. Vikend za Novi Sad, potom priprema za Regionalnu ligu. Borba za peto mesto
Vaterpolo savez Srbije usvojio je izmene u odnosu na prvobitni kalendar takmičenja i umesto prethodnog, vaterpolisti Šapca i Vojvodine će svoj duel pretposlednjeg kola regularnog dela sezone, u Novom Sadu odigrati tokom predstojećeg vikenda. Subota i nedelja koje su ostale iza nas namenjene su reprezentativnom okupljanju.

Posle duela u Novom Sadu, Šabac će ponovo imati nedelju dana pauze, a zatim odigrati i završni turnir Regionalne lige, poslednji od tri gde bi trebalo da potvrdi status člana najvišeg ranga regionalnog takmičenja i za narednu sezonu. Drugog martovskog vikenda na Gradskom bazenu gostuje najbolji tim Srbije i kandidat za titulu šampiina Evrope Novi Beograd.

O Vojvodini smo pisali u prethodnom broju. Šapčani u Novom Sadu traže potvrdu pete pozicije na kraju ovog dela sezone i uslovno govoreći lakšeg rivala u četvrtfinalu plej ofa, iako je to uslovno, jer su Zvezda i Partizan timovi sličnog kvaliteta. Novosađani su ove sezone sastavili vrlo kvalitetan tim koji nije bolje plasiran, jer je i Super liga izuzetno kvalitetna, no imena poput: Biočanina, Pregkogačića, Rogača, Radovanlije, Radovanovića, Marića govore u prilog tome.

Derbi četvrtog kola je meč Radničkog i Partizana u Kragujevcu. To je i direktan duel za drugo mesto, dok će u petom kolu najverovatnije Zvezda i Partizan odlučivati o pozicijama tri i četiri.
Plej of startuje 26. marta kada je na rasporedu prvi duel, a revanš je 6. aprila na terenu bolje plasirane ekipe iz regularnog dela sezone.

„Delfini“ su sigurni na sredini tabele Regionalne lige i preostala im je potvrda statusa u najvišem rangu i za narednu sezonu. Ulsediće dueli protiv: Radničkog iz Kragujevca, Primorca iz Kotora i Solarisa iz Šibenika čime će biti okončana regionalna sezona za većinu ekipa u RL.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa