4. maj 2023.4. maj 2023.
P. Radunović – prvi strelac Mačve

P. Radunović – prvi strelac Mačve

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Miran kraj sezone?

Dve pobede olakšale situaciju. Sedam bodova iznad opasne zone, 12 bodova još u opticaju. Cilj prvo mesto u plej autu. Put do izgradnje pobedničkog mentaliteta
Posle šoka od Zlatibora, dve pobede u četiri dana najverovatnije su spasili igrače, rukovodstvo i navijače Mačve drame borbe za opstanak. Nije još matematika potvrdila, ali je put Mačve do Srpske lige moguć samo uz konstantne poraze i neki splet okolnosti koji bi teško bilo i osmisliti, a kamoli da se dogodi u stvarnosti. Rad je srušen sa dva gola u dva minuta, a Loznica preokretom sa dva gola u tri minuta, potencijalno jedan bod pregvoren je u šest.

MAČVA – LOZNICA 2:1 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Strelci: Radunović u 75. i 78. minutu; Komčarević u 62. za Loznicu. Žuti kartoni: Belić, Popović, Pejović (Mačva), Popović, Ivanović, Komčarević (Loznica).
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Savković, Belić, Vraštanović, Novaković (Branković), Ristić (Jovović), Radunović (Bašić), Pejović.


-Neuporedivo je lakše nego nakon poraza od Zlatibora, ali mi nismo prestali da verujemo u sebe i drago nam je što smo pokazali u dva meča da vredimo. Opstanak je gotovo obezbeđen, ali mi se opuštati nećemo. Čak i kada matematički osiguramo status, nastavljamo borbu i sada je cilj da budemo najbolji u plej autu – istakao je golgeter Pavle Radunović i već sada poručio navijačima da želi Mačvu naredne sezone u borbi za Super ligu, odnosno u eliti za dve sezone.

Rasterećeno Mačva putuje u Vršac. Obe ekipe su sigurne u plej autu i meč je dobra prilika za dobar fudbal, a za Mačvu prilika da se revanšira za bolnih 3:0 početkom proleća, jedan od poraza koji su crveno-crne gurnuli u plej aut. Nakon Vršca, Mačva je domaćin u dva uzastopna meča, protiv Trajala i Metalca.

M. Jevtić


-Nas ne zanima matematika, naš cilj je 12 bodova iz četiri preostala meča i pobeda u svakom duelu. Posvećeni smo izgradnji pobedničkog mentaliteta od početka, sistem da utakmica traje do poslednjeg zvižduka i poslednji mečevi pokazuju da smo na dobrom putu – naglašava trener Ivan Kurtušić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa