2. novembar 2023.2. nov 2023.
J. Stošić, predsednica OKK Šabac (foto: J. S.)

J. Stošić, predsednica OKK Šabac (foto: J. S.)

JELENA STOŠIĆ, PREDSEDNICA OKK ŠAPCA

Iskorak na više polja

Borba za viši rang iako to nije prioritet. Ekipe su konkurentne. Organizaciono snaženje kluba. Škola kluba ponovo brojna. Dugoročni cilj savezni rangovi i stabilan klub na visokom nivou
Startovala je nova sezona u nižim košarkaškim rangovima. U prva dva kola seniorke i seniori imaju po dve pobede i to vrlo ubedljive. Prva želja navijača je da već u narednoj svoj tim gledaju na višem nivou, istu želju ima i rukovodstvo kluba, uz napomenu da deluju na više polja kako bi uspeh bio dugoročan.

-Plasman u viši rang nije prioritet za klub, ali smo sklapali i žensku i mušku ekipu tako da budu konkurentni svima i smaram da imamo kvalitet za borbu za poziciju jedan. Ciljamo to i ove sezone i ukoliko uspemo, biće veliko postignuće, ukoliko ne, nećemo samo zbog toga smatrati sezonu neuspešnom, neće samo rezultat definisati sve učinjeno – ističe predsednica OKK Šapca i trener seniorki Jelena Stošić na početku razgovora.

Prethodnih sezona seniroske selekcije niisu ostvarivale plasman u viši rang, ali je klub jačao kroz omasovljavanje škole i na jakoj bazi zasnovani su planovi za čitav klub.

-Pre samo tri godine u našoj školi je bilo pet devojčica ukupno, izuzetno teška situacija, sada imamo više od 50 članica. U zbiru sa muškim selekcijama nekoliko stotina članova. UZ njih su tu školovani treneri, dobri pedagozi, koordinator Predrag Mušicki, stručnjak sa međunarodnim iskutvom i smatramo da je važno, ne samo da deca igrački napreduju, već stasavaju na više nivoa kroz treninge razvijajući drugarstvo, prijateljstvo i posebnu sponu sa klubom, da istinski OKK Šabac dožive kao svoju kuću. To je deo tradicije, duge i uspešne koju naš klub ima.



Seniorke i seniori imaju iskustvo znatno viših rangova u odnosu na trenutne. U OKK Šapcu veruju da je došlo vreme uspona i planiranog postepenog povratka kluba na košarkašku mapu Srbije.

-Dugoročni cilj je mesto u saveznom rangu za obe selekcije. Svaki napredak u rezultatima želimo da prati organizacioni napredak, jaka škola, kvantitativno i kvalitativno. Radimo na svakom polju i mislim da napredujemo, te da za ljubitelje košarke u Šapcu sledi još dobrih vesti i da će jačati duh optimizma – zaključuje Jelena Stošić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa