14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: RK MP Eliskir

Foto: RK MP Eliskir

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Vojvodina opet

Novi duel protiv Novosađana, sada u polufinalu Kupa. Ligaški deo u finišu, ali slede teški dueli do kraja. Duel protiv Vojvodine duel najboljih ekipa Srbije
Radnički igra bolje nego tokom jeseni, ali još nije na nivou Metaloplastike. Bili su dobar rival jedno poluvreme, ali bodovi su ostali u Šapcu. Pred ekipom Vlade Matića je pauza i priprema za konačni predplej of niz. Kao prethodnica sledi polufinale Kupa u Novom Sadu. Ukoliko sve bude u skladu sa željama i očekivanjima Metaloplastiku Eliksir očekuju ove sezone još najmanje tri duela sa Vojvodinom gde je svaki naredni važniji od prethodnog. Žreb ih je spojio u polufinalu Kupa i taj meč je izvestan, 20. marta, a preostala dva ili tri su očekivana u finalu plej ofa.

-Obezbedili smo poziciju dva, prednost domaćeg terena u polufinalu plej ofa. Pauza je prilika da se redovi kompletiraju i da tim još jači uđe u finiš sezone u kojoj smo već mnogo pokazali – rekao je Kosta Petrović.

D. Arsić (Foto: RK MP Eliksir)


Kada govorimo o vodećem kvartetu srpskog rukometa, samo Metalopalstika je uspela da odoli Vojvodini, remizira u Zorki i da bude konkurentna i u meču gde je poražena u Novom Sadu. Kup nije najvažnije takmičenje, međutim kada dođete do polufinala gubi smisao čuvanje na bilo koji način.

Vojvodina je završila svoj nastup u Ligi Evrope, jedan gol je nedostajao za plamsan među 12, pre njih je evropski put završila i Metaloplastika, te je kompletan fokus sada na domaćim frontovima.

MP Eliksir – Radnički (KG) 37:27 (18:16)
Hala Zorka. Gledalaca: 800. Sudije: Mandić i Kovačić. Sedmerci: MP 4(4); Radnički 3(3). Isključenja: MP 6; Radnički 6 minuta.
MP ELIKSIR: Pavković, Dodić 4, Alilović 2, F. Milovanović 2, I. Milovanović, Marjanović (2 odb), Jevtić 1, Arsić (14 odb), Pavlović 1, Brajović 9, Jovanović 5, V. Pavlović, Papović 2, Petrović 1, Simić 4, Dakić 6.
RADNIČKI: Đerić, Veljković, Maljević 4, Veličković, Stanisavljević 1, Davidović 4, Mutavdžić, Perić (6 odb), Mojsilović 1, Kasalović 4, Barudžić 7, Utvić 1, Stanojev 4, Stanojević, Ivanović (1 odb), Barjaktarević 1.


Vojvodina je iskusnija, rezultati govore o kvalitetu, ali nosi i teret ekipe od koje se u Srbiji očekuju samo pobede. Bilo kako bilo, na jednoj strani: Trnavac, Sunajko, Aidi, Đorđić, Pušica, Pukhouski, Milić, Ocvirk, Vorkapić, Rogan... na drugoj: Arsić, Dodić, Simić, Pavlović, Brajović, Jovanović, Alilović, Dakić, Milovanović... obećavaju mnogo. Metaloplastika je u Novom Sadu poslednji put izbegla poraz 2018. godine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa