Инфо

28. децембар 2017.28. дец 2017.
Даривање у сусрет празницима
Пакетићи и припедбе

Даривање у сусрет празницима

Пажња усмерена на најмлађе сваке године је неизоставни део претпразничне атмосфере. Тако су протеклу седмицу обележиле хуманитарне акције у којима су разне установе организовале доделу пакетића и новогодишње приредбе.
Поклони за
“Кућу добре воље”

Установи за децу и младе са сметњама у развоју где је организована приредба за кориснике истог, пакетиће су донирали Ученички парламент Економске школе „Стана Милановић“, компанија Дунав осигурање, фондација Хумано Срце Шабац и компанија Транском.
Према речима руководиоца Установе за децу и младе Славице Маћић сарадња са компанијама из нашег града траје годинама.
-Наша установа је позната под називом “Кућа добре воље”, која је место где постоји различитост.
Дугогодишња сарадња са овим компанијама је доказ да се различитости поштују. Додељено је 40 пакетића корисницима установе и 28 корисницима дневног боравка. Захваљујем се овом приликом свима који су дошли да улепшају новогодишње празнике корисницима и унесу радост у њихова срца - наводи Славица Маћић.
Компанија Дунав осигурање као најстарија и највећа осигуравајућа компанија у нашој земљи, сваке године пред крај године одвоји одређен ниво донација за друштвену одговорност.
- Наша донација је уз сарадњу са Центром за социјални рад ове године у Шапцу усмерена на децу са посебним потребама. Надам се да ћемо и следеће године бити у прилици да је поновимо - истакао је Саша Обреновић, директор главне филијале Дунав осигурања Шабац.
Хуманитарни
концерт
ПУ “Наше дете”

ПУ „Наше дете“ чија је пажња целе године била усредсређена на малишане, крај године обележила је Хуманитарним концертом у Шабачком позоришту који су приредила деца ПУ и Музичке школе, уз подршку својих васпитача и професора. Улазнице за овај догађај биле су све оно што би Деда Мраз ставио у пакетиће, а прикупљена средства намењена су Центру за социјални рад и деци која су корисници њихових услуга.
Одрасли су овом приликом дали деци могућност да ураде нешто за себе и вршњаке, чиме им се пружила подршка да допринесу бољем и квалитетнијем животу. ПУ “Наше дете” малишане од најранијег узраста учи хуманим вредностима и значењу срећног детињства.
- Веома смо поносни на ово и сматрамо да је Нова година дечји празник ком се деца највише радују. Природно је да код њих првенствено развијамо хуманост. Уколико дете учини нешто за друго дете, онда смо сигурни да смо на правом путу да од њега направимо квалитетног човека - истакла је Сандра Мићић, директорка ПУ “Наше дете”.
Фондација
Новак Ђоковић

Ни Фондација Новак Ђоковић није изостала у даривању у сусрет празницима, те је у Шабачком позоришту, уручила око 150 пакетића за најугроженије малишане из хранитељских породица са територије Шапца, Лознице и Обреновца, узраста од једне до десет година. Овом приликом одржана је и дечја представа, организовано сликање са Деда Мразом и дружење са тимом Фондације.
Град Шабац је већ годинама препознатљив партнер фондације Новак Ђоковић. Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић изразио је овом приликом велику захвалност Фондацији која је уприличила овај догађај и учесницима омогућила да уживају у радости даривања.
-Захваљујем се на дивној представи свима који су са нама поделили радост даривања, како бисмо обрадовали децу која одрастају без родитељског старања али сигурно у топлини дома хранитељских породица. Ово је изузетна прилика да са њима поделимо новогодишње чаролије и да их обрадујемо на овај чаробан дан. У име Града, желим им да одрастају што безбрижније и срећније - истакао је Немања Пајић.
Бранислава Матић, председница Шабачке подружнице удружења хранитеља истакла је на свечаности у позоришту да се без љубави не може бити хранитељ.
- Деци је изузетно важно да неко мисли на њих. Они имају све али је најважније да осећају да нису сами на овом свету и да још неко мисли о њима осим нас - навела је Бранислава Матић.
Руководилац Одељења за имплементацију програма и пројеката Новак Ђоковић Горана Џуџа Јаковљевић, истакла је да су празници време када свако од нас треба да рачуна на љубав, пажњу и мир а посебно деца, као и да је обавеза и одговорност њима се посветити.
-Новогодишњи пакетићи и овај догађај су знак пажње који малишанима показују да неко увек мисли и води рачуна о њима. Додела је реализована захваљујући неизмерној подршци партнера, великој енергији и посвећености свих чланова тима који су радили на овом пројекту - истакла је Горана Џуџа Јаковљевић и изразила наду да ће традиционална додела пакетића инспирисати људе на хуманост и алтруизам.
Хумано срце
за децу “Шумице”

Хумано срце које куца за свако дете без обзира на боју коже, националну и верску припадност поделило је, у “Шумици” 80 пакетића малишанима из разних Ромских насеља.
-Највећи грех је делити децу, а највећа хуманитарна вредност обрадовати их. Свако дете има право на радост, Деда Мраза, Нову годину и пакетиће - навела је Ружа Поповић.
Према речима Милице Аличић здравствене медијаторке, “Хумано срце” већ осам година свакодневно помаже деци у виду дељења хране, одеће и свему што им је потребно.
-Данас смо обрадовали децу из разних Ромских насеља што ће им добро доћи. Наше мало је за њих много. Искористићу ову прилику да се захвалим Ружи Поповић која се потрудила да деца данас буду бар мало срећнија – истакла је Милица Аличић.


К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa