Инфо

5. јул 2018.5. јул 2018.
Знање чини човека слободним
Коктел у част најбољих ученика
ОШ Лаза К. Лазаревић

Знање чини човека слободним

У ОШ Лаза К. Лазаревић, на месту где се знање несебично дели, шири и удвостручује, приређен је свечани коктел поводом доделе захвалница, диплома и књига ученицима који су својим залагањем и учењем оправдали очекивања како наставника, тако и родитеља.
Након обраћања Управе школе уследио је и свечани говор наставника српског језика који је имао јасну поруку:
-Данас смо овде због њих, а они су најбољи! Својом храброшћу ученици наше школе су показали да је свако стечено знање корисно и примењиво, а ни њихови талентни нису прошли незапажено.
Правац у којем образовање покрене човека одређује његов будићи живот.
Са некима се данас растајемо у жељи да им будућност буде осветљена новим сазнањима и животним изазовима који ће их научити да је поред знања јако важно бити и добар човек.
Ова свечаност припада великима, јер су они, заиста, већи и од највећих. То су наши Вуковци, ученици који су се осам година трудили да својим залагањем, ентузијазмом, сталном борбом и улагањем у своје образовање оправдају овако велико признање.
Ученици године су, захваљујући сјајним резултатима на такмичењу и несебичном труду који су показали током целе школске године, с правом добили поменути епитет.
Доситеј Обрадовић давно је рекао: Научи се од мудријег, то је велика корист. И научи другог – то ти је велика задужбина.
Задужбину од знања, идеја, маштовитости, креативности и жеље за новим знањима годинама је стрпљиво градио наш Ученик генерације и тиме заслужио овако ласкаву титулу, а ми се надамо да ће млађе генерације следити његов пример, јер он свакако заслужује дивљење и уважавање.
Веома запажен био је и говор Кристине Станковић, бивше ученице Лазине школе из које је изашла као Ученик генерације, а сада, као свршени матурант Шабачке гимназије и Ученик генерације ове школе, преноси своја искуства и одаје захвалност онима који су је усмерили на прави пут, пут знања који, као пример добре праксе, треба да служи као модел за углед свим ученицима.
Ова свечаност завршена је пригодним коктелом и фотографисањем са најбољим ученицима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa