Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
МЕСТО ЗА УЧЕЊЕ И ДРУЖЕЊЕ
ПОЛА ГОДИНЕ ОД ОСНИВАЊА СТАРТИТ ЦЕНТРА У ШАПЦУ

МЕСТО ЗА УЧЕЊЕ И ДРУЖЕЊЕ

Бесплатна едукација, нова знања, потреба за знањима из информационих технологија допринели су да Стартит центар заживи на прави начин. За кратко време, место дружења и учења постигло је добре резултате и успехе.
- О новим технологијама и њиховој примени у Стартит центру се учи бесплатно. Интересовање је велико, а у радионицама су припадници свих генерација неки леп резултат од 1.500 посетилаца који су присустваовали нашем тридесет и једном догађају. Од тога смо имали догађају седам радионица за одрасле и за децу. Оно што нам је најдраже је што смо успели да остваримо сарадњу са локалом – наводи Бојана Завађа, координатор Стартит центра у Шапцу.
Од искусних предузетника у области технологије до ученика нижих разреда основних школа, Бојана Завађа, посебно истиче два догађаја.
-Један је Дан роботике, јер су тада дошли наши млади ученици који су се окупили и имали своје роботиће које су правили у школама или приватно. Било је лепо видети да се то дешава код нас. Друга ствар која је мени била изузетно драга је Ноћ музеја, зато што је тада око 350 људи могло да види виртуелну реалност. Можда по први пут, можда други али је било невероватна ситуација да тако нешто покажемо Шапцу.
За наредни период у плану је много дешавања и радионица које ће допринети томе да наши заинтересовани суграђани, уз дружење и пријатну атмосферу, науче нешто ново.
- Планирамо радионице и двадесетичасовне догађаје који ће бити један вид такмичења. Будућност су информационе технологије, а од другог марта када је отворен Стартит центар Шабац са простором у Навип центру, постао је место за заједнички рад и едукацију. Циљ је да људи свих генерација у локалним срединама пронађу, добију знање и олакшају пут до посла.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa