Инфо

13. септембар 2018.13. сеп 2018.
ШАБАЦ ГРАД СПОРТА
ОДРЖАН ДРУГИ ШАБАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

ШАБАЦ ГРАД СПОРТА

Протеклу суботу обележиле су спортске активности. Јутарњи сати били су резервисани за обарање рекорда у склековима, а потом је уследило играње зумбе на Шабачком тргу, да би подне било посвећено најзначајнијој манифестацији Шабачком полумаратону. Трке од 100 метара биле су намењене предшколцима и првацима који су се радо одазвали. Организована је и Трка задовољства од 1.200 метара, као и Шабачка седмица од 7 км и Полумаратон од 21 км.
Други Шабачки полумаратон је према речима председника Скупштине града Шапца Немање Пајића још једна прилика за доказивање да је Шабац град спорта.
- Драго ми је што је ова манифестација заживела у нашем граду. Прошле године смо имали пробу и видели да су наши суграђани ову манифестацију сјајно прихватили. Шабац је град спорта и оно на шта смо се ми оријентисали јесте масовни спорт. Желимо да што више наших суграђана буде у прилици да тренира и да вежба – истакао је Немања Пајић који је малишанима овом приликом уручио поклоне.
Победници “Полумаратона 21” у мушкој категорији су Немања Церовац, Марко Ранковић и Милош Крстић, а у женској Нора Тркља, Верица Ђорђевић и Татиана Васиљевић. У трци “Шабачка седмица” победници у мушкој категорији су Кристијан Стошић, Милош Дајевић и Лазар Антонић, а у женској Јасмина Драгићевић, Николина Мелентић и Јасмина Пајић.
Лука Греци, један од оснивача Удружења “Шабачки полумаратон” и организатор, нада се да ће полумаратон постати традиција и бренд.
- И следеће године планирамо са организацијом овог нама, важног догађаја. Драго ми је што је све протекло у најбољем реду и што се доста људи одазвало. Лепо је видети да су наши суграђани заинтересовани за манифестације овог типа – истакао је Греци.
Немања Церовац, актуелни државни првак на 10.000 метара коме је ово други истрчани полумаратон у животу у јутарњим часовима учествовао је и у покушају обарања гинисовог рекорда у склековима.
-Мало нам је фалило, али то је била свакако добра припрема за следећу годину. Што се тиче полумаратона, мислим да је за нијансу толије време било, али мене је носила енергија зато што сам трчао у свом граду и пред својом публиком. Дао сам све од себе како бих победио – истакао је Церовац.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обратио се суграђанима пре почетка маратона и истакао да се доказало да Шапчани воле добре ствари.
- Маратон је једна од њих. Ове године има их има много више него протекле. Важно је што има пуно деце која имају жељу да се баве спортом и такмиче. Ово је прилика за добро дружење и провођење лепог поподнева у нашем граду – навео је градоначелник који је и сам учествовао у једној од трка.
Ханибал Ковач и Сања Дашић, као најстарији Шапчани на полумаратону добиће ваучер за вечеру у хотелу “Алиби”. Најмлађим нашим суграђанима Урошу Самуровић и Анђели Петровић опредељени су ваучери које могу користи за пливање у наредних месец дана на базену Х2О, а најбржим Немањи Церовац и Сањи Дашић припашће ваучери за спа центар у хотелу “Слобода”. Такође, овим учесницима биће уручени и пехари.
Организатори Шабачког полумаратона су “Удружење Шабачки полумаратон” и Град Шабац, а спонзори Акс дриве, Акс курир, аутоцентар Петровић, Њаи Њаи, Хемофарм, Стелина, Чачански чипс, хотел Алиби, Х2о центар, Биофреез и хотел Слобода.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa