Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
Толеранција и другарство обележили недељу
ОШ “Ната Јеличић”

Толеранција и другарство обележили недељу

У обележавање овогодишње Дечје недеље укључила се и Основна школа "Ната Јеличић" у Шапцу и Дреновцу. Програм намењен основцима био је испуњен низом садржаја и активности у којима су радо учествовали. Током првог дана на одељењским заједницама било је речи о превенцији и заштити деце од насиља, а неколико дана касније одржана је психолошко-едукативна радионица за родитеље на тему "Како да знам да моје дете може да каже не". Реализатор је била психолог школе Слободанка Алексић. Током једне од активности ученици су правили коверте и писали поруке пријатељства.
Најенергичнији део недеље био је спортски дан који је протекао у знаку фудбала и омиљене дечје игре, "Између две ватре", у којој су учествовали ученици трећег и четвртог разреда, док су деца првог и другог своју креативност исказала кроз цртеже у школском дворишту уз неизоставно навијање и бодрење старијих другара који су учествовали у спортским надметањима. Уследиле су креативне радионице "Правимо играчку" и "Украшавам шешир", уз подршку и помоћ бака, дека, тетки и родитеља. Маскенбал, као и дефиле маштовито направљених шешира били су права атракција за децу и суграђане који су имали прилику да виде шетњу маскираних ученика. Недељу је затворио дан "Загрљаја -за одрастање без насиља", ученици су донели фотографије у загрљају са члановима породице, другара,кућних љубимаца.
- Организацијом Дечје недеље подстичемо децу да поштују животно искуство старијих суграђана, буду толерантна и поштују друге. Бројне садржаје смо реализовали. Једна од њих је шетња наших маскираних ученика од првог до четвртог разреда која је оставила је наше суграђане без даха. Током дана загрљаја фотографије које су ученици донели ставили смо на паное у учионице, не само да их украсе већ и да нас подсете на моћ загрљаја тренутке као симбол ненасилне комуникације – рекла је учитељица Јасмина Танасић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa