Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
шабац 2, фото: ФБ страна клуба

шабац 2, фото: ФБ страна клуба

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

СВЕ ПРЕМА ПЛАНУ

Две екипе генерације 2009. обезбедиле пласман на финални турнир за шампиона Србије. Полуфинални трунир генерације 2010. у Шапцу. Шапчани међу фаворитима за титулу
Ватерполо је спорт лета, посебно за млађе категорије. После зиме у којој су одигране завршнице Купа Србије за 2006, 2008. и 2009. годиште, следи лето испуњено борбама за титулу шампиона у истим узрасним категоријама уз прву завршницу за 2010. годиште. Првенства на нивпу региона су започела сезону шампионата, а ускоро следе завршнице на државном нивоу. Ватерполо клуб „Шабац“ је међу фаворитима у три најмлађе категорије.

Годиште 2009. наступа са две екипе и обе су се пласирале међу шест најбољих у Србији. Шабац 1 је наступао на свом базену и кроз два тријумфа и један пораз изборио пласман на финале са прве позиције. Шапчани су победили Београд 8:7 и Бечеј 9:4, док су поражени од Земуна 7:1. Екипу су предводили Мандић и Јовановић.

Шабац 2 је демонстрирао силу. Играчи тренера Человског и Бранковића, победници Купа Србије, на турниру у Београду забележили су три победе. Неизвесно је било само у мечу са великаном и домаћином, Партизаном, који је Шабац решио у своју корист 14:13 (после петераца), док су у прва два кола „разбијени“ Спартак Прозивка 15:7, односно Нови Београд 22:3. Као и њихове клупске колеге место на финалу су избориле са прве позиције. Наравно, Шабац је једини клуб који има два представника на завршном турниру.

На финални турнир су се пласирали: Шабац 1, Шабац 2, Земун, Партизан, Нови Београд и Бечеј. Бодови из међусобних дуела се преносе, те ће Шабац 2 имати пет бодова, а Шабац 1 три.

шабац 1, фото: ФБ страна клуба


Деби за 2010. годиште
Генерације 2010. и млађи званични деби ће имати овог викенда, иако су дечаци Шапца овог узраста чинили значајан део друге екипе 2009. годишта током Купа Србије. На првом надметању за ватерполисте до 11 година старости, шабачки ватерполо ће на полуфиналним турнирима имати два представника, а један од четири полуфинална турнира биће организовани на Градском базену.

Екипа ВК „Шабац“ наступа као домаћин у конкуренцији са тимовима: Београда, Бечеја, Врачара и Сингидунума, док ће ВК „Сава“ играти на турниру у Нишу где ће се надметати са домаћим Наисом, Партизаном и Војводином. Оба су заказана за предстојећи викенд. Уз поменуте, турнире ће организовати још Крагујевац и Обреновац. Сваки ће бити одигран по лигашком принципу свако са сваким, а по два најбоља ће се пласирати на завршни турнир 10. и 11. јула.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa