Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
борба за републичку смотру: градски ССИ 2021.

борба за републичку смотру: градски ССИ 2021.

Сеоске спортске игре– регионални ниво

Борба за републички степеник

Недавно је Месна заједница Летњиковац и Основна школа „Стојан Новаковић“ (издвојено одељење на овом подручју) угостила шест сеоских месних заједница на Сеоским спортским играма Спортског савеза Шапца, на нивоу Града, а већ у недељу поново ће најбољи спортисти аматери са села бити на истој локацији, али овај пут је реч о наредном, регионалном нивоу.

Села победници са такмичења у Оџацима, Сомбору, Убу, Смедереву и Шапцу наступиће на Летњиковцу у борби за пласман на последњу фазу, односно Сеоске српотске игре на нивоу републике. Места има за екипно два најуспешнија тима. На Летњиковцу ће наступати: Српски Милетић (победник у Општини Оџаци), Кљајићево (Сомбор), Памбуковица (Уб), Радинац (Смедерево) и победник на нивоу Шапца Поцерски Причиновић.

-Летњиковац је спреман да угости пријатеље из пет села и спреман да буде одличан домаћин, као што је увек до сада и био. Велико хвала Основној школи „Стојан Новаковић“ која је уступила своје објекте, Дому здравља „Др Драга Љочић“ који је увек медицинска потпра на такмичењима и ЈКП „Стари град“ који је објекте привео намени“. Надам се да ће и временске прилике бити повољне, а у неизвесност и квалитет онога што ће се моћи видети на борилиштима не сумњам.– истакао је председник Организационог одбора Сретен Радовановић.

Иста правила и пропозиције важе као и на градском нивоу. Сваки тим броји 20 чланова, од чега бар пет морају бити женског пола. Сваки члан мора имати пребивалиште на територији села које представља што се доказује личним документима. Програм обухвата три спортске и седам традиционалних дисциплина. Реч је о једнодневној манифестацији.

Дан пре Шапца, једну полуфиналну групу угостиће Дивчибаре, а за викенд 21. и 22. августа домаћини су Зајечар и Соко Бања. По два најбоља тима ће се квалификовати за републички ниво, чији домаћин је Уб првог викенда у септембру. Свечано отварање Сеоских спортских игара на регионалном нивоу стартује у недељу, 15. августа, од 10 часова на Летњиковцу. Органозатор манифетсације је Спортски савез Србије, а технички организатор Спортски савез Шабац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa