Инфо

12. август 2021.12. авг 2021.
победници турнира: фото Д. В.

победници турнира: фото Д. В.

ТЕНИС: ТУРНИР ПРЊАВОР ОПЕН 2021

Вимблдон на прњаворски начин

Девети традиционални тениски турни „Прњавор опен“ обележио је почетак августа у овој месној заједници. На травнатој подлози, јединственој у овом делу Србије наступило је више од 20 такмаца у обе категорије. Почело је надметањем дублова, где су победничке пехаре освојили Миа Пушкаревић и Теодора Павловић код дама, савладавши у финалу Валентину Петровић и Елену Поповић, односно Лазар Цвејић и Димитрије Кулезић, у одлучујућем мечу успешнији од Уроша Видаковића и Стефана Павловића.

У сингл тениским посластицама виђени су мечеви обележени преокретима, изненађењима да би победнички трофеј засијао у рукама шабачког играча Лазара Цвејића, бољег у драматичном и дугом финалу од домаћег Уроша Видаковића. Кроз бројна узбуђења место у последњем дуелу међу девојкама изборили су Миа Пушкаревић и Андреа Грабиљевић. Миа, девојка пореклом из Србије, али и професионални играч у Немачкој, опрљавдала је улогу фаворита победивши 2:0. Прњавор опен обележили су још Стефан Павловић и Теодора Вујиновић, млади играчи Младости из Прњавора који су дебитовали на великом турниру кроз специјалне позивнице са само десет година.

Осим подлоге, овогодишње надметање украсили су специјално израђени трофеји и бројни детаљи по којима је Прњавор опет асоцирао на чувени Вимблдон. Као да је и та атмосфера допринела вишем квалитету тениса.

-Ове године је можда и најбољи турнир до сада ,за овакав догађај потребно је много људи у организацији да би све функционисало по правилима, част нам је и задовољство што смо угостили тенисере, публику и све љубитеље спорта, сви су поједнако заслужни за овакав догађај, скупљачи лоптица, волонтери, судије, супервизор – изјавила је директорка турнира Мартина Павловић.

Према оцени званичника, Прњавор је домаћин можда и најлепшег јуниорског турнира у Србији, а сваке године догађај мотивише и оне малишане који се до сада нису окушали, да дају прилику „белом спорту“.

-Највише пажње посвећујемо управо деци, јер они су суштина ове приче. Ко би могао замислити пре четири године да ће се у Прњавору играти турнир из календара ТСС, да ће учествовати професионални играчи. Уз велики напор, рад и труд све је могућ - истиче председник Тениског клуба Младост Дејан Васић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa