Инфо

26. август 2021.26. авг 2021.
Мерили крвни притисак и шећер у крви
ЕКИПА ДОМА ЗДРАВЉА НА ДРЕНОВАЧКОЈ ФИЈАКЕРИЈАДИ

Мерили крвни притисак и шећер у крви

На четвртој фијакеријади која је прошле суботе одржана у Дреновцу, Дом здравља „Др Драга Љочић“ из Шапца, организовао је штанд на којем су посетиоцима ове манифестације мерили крвни притисак и шећер у крви. Уједно, ово је била прилика да здравствени радници ове уважене институције одговоре суграђанима на све недоумице које се тичу вакцинације против Ковида 19. У те сврхе делили су заинтересованима флајере на којима је наведено све о овом вирусу, као и о вакцинама противSARS-CoV -2, а које су доступне у нашој земљи.
Из Службе поливалентне патронаже, виша медицинска сестра Сузана Зорић и медицинска сестра Олга Петровић из Службе за стоматолошку здравствену заштиту, посетиоцима дреновачке фијакеријаде промовисале су вакцинацију против Ковида 19 и делиле флајере, а том приликом подељено је 20 флајера.
Седморо посетилаца фијакеријаде изразило је жељу да провере шећер у крви, а њих 15 крвни притисак. Са екипом медицинара разговарали су и о превенцији многих хроничних незаразних болести.
Уз екипе на штанду су дежурали и др Јасмина Срнић и техничар Милан Ђекић из Службе хитне медицинске помоћи. Екипе су посетиле и подржале др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ и Драгана Симеуновић, главна сестра установе.
Дом здравља „Др Драга Љочић“

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa