Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
М. Срдановић (Металопластика)

М. Срдановић (Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Војводина увек инспирација

Још један дерби против неприкосновеног шампиона. Звезда показала да су и Новосађани победиви. Тријумф вреднији од два бода. Синоћ Металопластика гостовала у Београду
Започиње нови круг у лигашком делу такмичења Супер лиге, а распоред је још летос одлучио да низ тешким мечева шабачку Металопластику очекује од старта. Плеј оф за сада нију упитан, те би тешки мечеви могли да укажу где су сегменти који морају бити бољи и дати слику о снази младог тима предвођеног младим тренером.

Синоћ је некадашњи двоструки шампион Европе гостовао у Београду, дочекала га је Црвена Звезда у вечитом дербију српског рукомета. После више сезона, меч није дерби по традицији два клуба, већ и по квалитету, јер је Звезда много јача и у односу на претходне сезоне и у односу на прво коло ове. Исход и више о мечу можете прочитати на нашем порталу, а без обзира шта је писало на семафору после последњег звука сирене, „плави“ су одмах морали да пребаце фокус на недељу и гостовање осмоструког шампиона Војводине.

Новосађани од 2013. освајају свако првенство, уз изузетак прекинутог 2020. Чинило се на старту ове да су поново неприкосновени, међутим Црвена Звезда је нанела први пораз колегама по бојама после три и по године на домаћој сцени и показала да постоји начин да се Војводини, не само парира, већ и да се победи.

-Победа Црвене Звезде је важна за наш рукомет и показатељ да и Војводина, која је неоспорно још увек први фаворит за титулу, може бити савладана. Ми се спремамо за тежак меч и циљ није да будемо равноправни, већ да победимо. Шампион је увек инспирација, а ми као млад тим треба да против најјачих покажемо колико можемо, а уверен сам да можемо много. Јесу гости фаворити, но сматрам да је наша победа достижан циљ. Уздам се и у подршку са трибина – рекао је млади Матеја Додић, крило Металопластике..

Веркић, Прибак, Вуковљак, Оцвирк, Кљајић, Ратковић, Милић, Жмавц, Шотић, све су то адути шампиона у походу на још један трон. Често су се Шапчани и Новосађани састајали претходних сезона, у три такмичења (Куп, лига, СЕХА), али плави не знају за победу још од финала Купа 2016. Можда је време да се традиција прекине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa