Инфо

17. фебруар 2022.17. феб 2022.
Сваки меч дерби
КОШАРКА: ПРЛ „ЗАПАД“

Сваки меч дерби

Јагодина жели у виши ранг. Неопходна им је победа за останак у трци. Доминантни против Лознице. Шапчани сигурни у Пожаревцу. Утакмица против Јагодинаца дерби другог кола плеј офа
М015 је почео плеј оф на прави начин, сигурно и рутински у Пожаревцу на гостовању сасвим доброј екипи домаћина. Било је 75:66 и корак ка вишем рангу је начињен и притисак пребачен на Раднички. Иако не знамо у тренутку зкључења текста исход меча Крагујевчана и Милешевца, очекивано је да је Раднички убедљиво победио и вратио се на врх.

Дерби другог кола је у Шапцу. М015 дочекује Јагодинце. Пре старта сезоне Јагодина је важила за фаворита из сенке. Нису пренели бодова колико су желели, али са серијом победа могу да се врате у врх. Порази у Плани и Крагујевцу су их удаљили од циља, међутим у првом плеј оф колу су показали силу против добре Лознице победивши са 41 поеном разлике. Осим искусне екипе у овом тренутку, то је тим који је у последњих десет година, три провео у највишем рангу српске кошарке, има традицију Прве Б лиге СФР Југославије. По традицији Јагодина је и највећи тим у плеј офу Прве регионалне лиге.

Иако млађи и са мање богатом историјом, шабачки тим је показао већи квалитет од Јагодине до сада, претрпео само два пораза у својој групи (Јагодина пет), од којх један у потпуно неважном мечу. На домаћем терену су без грешке, док ривали на гостовању имају учинак 4:3. Победа Шапчана би могла и дефинитивно срушити све снове „ћурана“ о вишем рангу, а можда и Ивањица може, после М015 да победи и Раднички на свом терену и да треће коло овдашњи клуб дочека на врху.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa