Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Нада у ново славље (фото: И. Веселиновић, ЖРК Медицинар фб)

Нада у ново славље (фото: И. Веселиновић, ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Нада и стрепња

Плеј оф још достижан. Императив победа. Жал за пропуштеним против Железничара. Три екипе у игри за једно место
Када знате да сте у два наврата имали заостатак од четири гола у другом полувремену, против екипе из врха табеле, реми делује као одличан исход. Када знате да сте имали играча више, гол више, зицер 30 секунди пре краја при нешерешеном резултат не може а да не остане жал за победом, но Јована Васиљковић је показала зашто је најбољи голман лиге, а Медицинару је и бод важан у дугој борби за плеј оф.

Медицинар - Железничар (И) 29:29 (16:18)
Хала Зорка. Гледалаца: 300. Судије: Мандић (Петроварадин) и Ковачић (Ветерник). Седмерци: Медицинар 5(2); Железничар 4(3) . Искључења: Медицинар 14 ; Железничар 16 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Обреновић 2, Којић 2, Радовић 8, Томковић 3 (1), Цвејић ( 7 одбрана), Кажић, Петрић Цветиновић, Васић 3, Крстић 5 (1), Ракић, Ивковић 5, Глишић (5 одбрана).
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Жак, Чавић 5, Новаковић, Чочај 1, Табак 3 (1), Тодоровић, Ковачић 6, Паунић 4 (1), Симић 4, Живков 2, Јовановић, Бакша 1, Шиндић 2, Васиљковић (16 одбрана), Тешић.


Наредне среде, 27. априла у Шапцу гостује Наиса, у великом дербију где само победа чува наду и колико-толико реалне шансе пред последње коло, док сваки други исход значи губљење и математичких прилика за позицију четири. Нишлијке су имале проблема током лета, опоравиле су се, направиле снажан тим и још увек су први фаворит за плеј оф, но куп сучељавање у Шапцу је показало да Медицинар може против њих.

-Задовољан сам борбеношћу и трудом, односно приступом играчица после емотивног пражњења у Купу и кратког времена за припрему. Немамо императив плеј офа, али имамо жељу и могућност. Не зависи све од нас, али шансе нису мале. Ми морамо да победимо обе утакмице и надамо се ће и срећа бити на нашој страни – рекао је Ненад Тешић, вришлац дужности тренера Медицнара после оставке Сандре Колаковић.



Борба траје
Пораз Радничког у Бору је одлична вест. Сада су Шапчанке поравнате на петом месту са Крагујевчанкама, али уз бољи међусобни биланс. Наиса је два кола пре краја четири бода испред, што делује као сигурна предност, међутим њих чека гостовање у Шапцу, а потом и меч против првог фаворита лиге Бекамента. Медицинар после Наисе гостује у Новој Пазови. Ниш је славио 30:29 против Шапчанки у првом делу сезоне, те је важна победа Медицинара од најмање два гола разлике. Није нереално да и Раднички са две победе (Врбас у Крагујевцу и Београд у Београду) такође има 24 бода на крају сезоне, а у групи од три екипе Медицинар је са три победе апсолутно најбољи.

Јасно је да ће у плеј оф: Бекамент, Јагодина и Железничар, као и да ће у нижи ранг Црвена Звезда и Београд, два тима која су летос ушла у елиту. Срем и Кикинда су најближи пласману из Супер Б лиге, али је конкурент и Панчево.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa