Инфо

15. фебруар 2023.15. феб 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊЕ ТРЖНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

Зелена пијаца на привременој локацији

Пројектом, чија је пројектована номинална вредност највећа до сада у општини Коцељева, предвиђа се изградња затворене тржнице са мултифункционалним простором пијаце, на коме ће бити постављене покретне тезге, које се по потреби могу уклонити, како би се простор користио и у друге намене
Према најави општинског руководства ових дана у Коцељеви почеће изградња нове зелене пијаце- тржнице на месту садашње која је била неусловна, како за продавце, тако и за купце. Због тога ће се трговина, док пројекат не буде реализован, обављати на привременој локацији недалеко од садашње пијаце.

–Протеклих дана текле су припреме за измештање садашње пијаце, јер ће изградња нове трајати засигурно наредних годину дана, па и дуже. Обезбеђена је локација у непосредној близини садашње, у Душановој улици, недалеко од стамбених зграда, преко пута старе Стреле. Важно је да обезбедимо све неопходне услове да се промет пољопривредних производа и друге робе обавља несметано, без икаквих прекида у наредном периоду док буде текла изградња тржнице. Привремена локација на коју ће бити измештена пијаца биће наредних дана прилагођена потребама трговине, а важно је да одржимо тај континуитет и задржимо традицију пазара на овом месту- изјавио је председник општине Душан Илинчић.

Протеклих дана текле су припреме за измештање садашње пијаце, јер ће изградња нове трајати засигурно наредних годину дана, па и дуже. Обезбеђена је локација у непосредној близини садашње,
у Душановој улици, недалеко од стамбених зграда, преко пута старе Стреле


На углу Душанове и Омладинске улице пољопривредни произвођачи као и други трговци су робу до сада излагали на фиксираним бетонским тезгама које су дотрајале, а неке су већ известан период и ван употребе.

Пројектом, чија је пројектована номинална вредност највећа до сада у општини Коцељева, предвиђа се изградња затворене тржнице са мултифункционалним простором пијаце, на коме ће бити постављене покретне тезге, које се по потреби могу уклонити, како би се простор користио и у друге намене. На месту постојеће пијаце нићи ће затворени објекат, док ће се у непосредној близини налазити улаз са паркинг простором. У приземљу објекта планирано је да буду смештени локали са рибарницом, месаром, продавницом мешовите робе, док би на спрату могле да се организују административне канцеларије за потребе пијаце. Улаз у објекат, као и до сада, биће могућ из Душанове, али и Омладинске улице кроз постојећи пасаж, док су улази са друге стране резервисани за доставу робе.

У локалној самоуправи подсећају да се ова инвестиција у потпуности финансира из републичког буџета, те да је новац намењен искључиво изградњи зелене пијаце, као и да ће наредне године ова варош моћи да се похвали још једним модерним објектом који испуњава све услове, подиже инфраструктурни стандард и задовољава потребе савременог човека.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa