Инфо

27. јул 2023.27. јул 2023.
ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ

Олуја није заобишла ни Владимирце

После обилних поплава олуја какву ни старији не памте нанела је значајне штете и житељима Општине Владимирци. Бројне су зграде које су остале без црепа а дошло је и до прекида у снадбевању електричом енергијом а самим тим и водом па се низала, што би рекли сељани, мука до муке. Од Крнула, Прова, Јаловика, Риђака, Скупљена, Дебрца или тачније у целој општини донели су главобоље у прижељкиваном освежењу али не са толико ветра. У Дебрцу су ватрогасци имали посла како је дрво пало на пут небројени су уништени пластеници али и усеви су имали штете у полегању од силних удара ветра.

У Јаловику гром или пале жице електричне енергије побили су овце а у самој варошици вртић ПУ „Сунцокрети“ је у фази санирања штете од пада дрвета и других оштећења.

Начелник штаба за ванредне ситуације Владан Милошевић присећајући се ноћи олује која је обарала све што стигне, истиче да су највише посла имали ватрогасци и да је требало силног труда да се стабилизује снадбевање струјом и водом. Остао је страх житеља Општине Владимирци од нових олујних ноћи које се најављују али и спремност Локалне самоуправе да где год је потребно притекне у помоћ у оквиру могућности, уз народну, било не поновило се.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa