Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
О. Стојановић против Вашаша

О. Стојановић против Вашаша

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ ЕЛИКСИР

Великани на шабачком базену

Претходне сезоне ВК Шабац је стигао до четвртфинала Евро купа, другог најквалитетнијег европског такмичења, а циљ је да и ове сезоне остави траг у овом такмичењу. Први корак у том правцу је пласман у групну фазу за коју ће се борити на Градском базену, пред домаћим навијачима у последњој рунди квалификација.

Успешна провера
Шабачки ватерполисти стартују овог викенда у Супер лиги гостовањем Војводини. Последња провера пред старт био је турнир Меморијал Влахо Орлић. Шабац Елискир је на крају освојио треће место. У групној фази је победио славну Шпандау из Берлина 8:7, у мечу за прво место групне фазе поражен након петераца од Јадрана 13:11 (9:9). У полуфиналу бољи је био вицешампион Европе, Нови Београд 16:7, да би у борби за треће место Шапчани надиграли Партизан 14:11.


Жребом је одлучено да Шабац Елискир одмери снаге са италијанском ОРТИЂОМ, једним од фаворита целог такмичења, полуфиналистом претходне сезоне и тимом који је неколико сезона међу четири најбоља у Италији, потом букурештанским ДИНАМОМ, трећим по квалитету тимом из Румуније, најтрофејијим клубом источног суседа и бившим шампионом Европе, некадашњим учесником Лиге шампиона, затим француским НОИ ЛА СЕКОМ, једним од најквалитетнијих клубова државе где је ватерполо у експанзији, односно још једном екипом из Србије, ваљевским ВАЛИСОМ. Ова група је једна од најквалитенијих и најнеизвеснијих у квалификацијама.

Подршка важан адут ВК Шабац


урнир траје од 21. до 24. септембра, биће одигран по лигашком сиситему, пет кола по три меча, а два најбоља тима ће се пласирати у групну фазу Евро купа који ће бити игран као Лига шампиона. Занимљиво је да је приликом жреба, од 52 куглице са именима учесника Евро купа, она у којој је писало ВК Шабац Еликсир извучена прва.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa