11. novembar 2021.11. nov 2021.
Najmlađi i najbolji: VK Sava

Najmlađi i najbolji: VK Sava

VATERPOLO: PRVA B LIGA

Sava samostalno na vrhu

Mladi vaterpolsiti šabačke vaterpolo škole nastavljaju niz pobeda i van svih očekivanja su posle pet kola samo na vrhu Prve B lige. Kada se pogleda tabela, jasno je da raspored nije bio ni malo lak. Na spisku savladnih rivala su ekipe iz gornjeg dela. Pobeđeni su, u ovom trenutku: drugoplasiran, trećeplasiran, četvrtoplasiran i šestoplasiran tim tabele. Jedno kikindski ŽAK se umešao među njih na poziciji pet. Najmlađa ekipa je pokazala najviše.

-Iuzetno sam zadovoljan pristupom i zalaganjem mojih momaka. Naš prevashodni cilj je da igramo bez straha i uvek svoju igru, nikada da se prilagođavamo rivalu. Idealan je start, još važnije od bodova je to što su pokazali protiv Singidunuma da više nisu deca i da mogu da se vrate iz teških situacija. To su deca iz naše škole i cilj je njihov razvoj, da svakom rivalu pristupaju jednako. Najiskusniji igrači kod nas imaju 21 godinu, prvi golman je rođen 2007, strelci nekih golova su dečaci od 13, 14 godina. Sve to pokazuje koliko su veliki rezultati – rekao je trener „Save“ Nikola Car.

Sava – Singidunum 13:11 (2:3, 6:4, 1:3, 4:1)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Nikolić i Stefanović. Isključenja: Sava 10, Singidunum 14. Peterci: Sava 2 (2), Singidunum 2 (2)
SAVA; Alimpić, Eraković 3, Babić, Lukić 1, Marić 2, Tabović 2, Savković 1, Bojić 1, Pantelić 2, Mihailović, Lazić, Novaković, Gošić, Jovanović 1.
SINGIDUNUM: Kaličanin, M. Aleksandrov, Milićević 5, Đurišić, D. Aleksandrov 2, Obradović, Vl. Ivanović 1, Karapandža, Sučenok, Va. Ivanović 2, Lazarević 1, Škopelja, Stanošević, Kokanović.


Upravo će pomenuti ŽAK biti sledeći rival. Mnogo iskusniji tim, sa tradicijom evropskih nastupa, igračima sa iskustvom najjačih takmičenja, iskusnim: Jovanovićem, Budurinom, Marjanovićem na golu.

-Svaki meč targetiramo pobedu, ne bežimo od višeg ranga, ali nije nam ni prioritet. Ne strahujemo od uspeha. Uvek je u Kikindi teško, imaju vrlo iskusne vaterpoliste, ali i to je ispit za moje igrače. Oni ne strahuju od rivala, puni su samopouzdanja i radujemo se novom derbiju – dodaje Car.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa