17. februar 2022.17. feb 2022.
Sanjam olimpijadu i radujem se borbama u ringu
HANA DACIĆ, NAJUSPEŠNIJA ČLANICA KK “IPON” ZA 2021. GODINU

Sanjam olimpijadu i radujem se borbama u ringu

Do sada je osvojila dva pehara i 23 medalje a najdraža joj je zlatna iz Ćićevca sa prvog takmičenja na kojem je posle samo nekoliko meseci od početka bavljenja ovim sportom osvojila dva odličja
Koceljevački karate klub je u toku prethodne godine ostvario odlične rezultate i našao se u društvu najboljih ekipa, zauzevši sedmu poziciju na tabeli. Za najuspešniju takmičarsku kluba u 2021.godini proglašena je Hana Dacić iz Koceljeve.

Ovim sportom počela je da se bavi pre tri godine, na nagovor drugarica iz škole ali i da bi, kako kroz smeh kaže, “tukla” tetku.

–Počela sam da treniram 3.februara 2019.godine. Tetka me je slušala ali smo uživale u tome da se gnjavimo pa sam morala da nučim da se “odbranim” od te njene ljubavi. Mislila sam da će mi karate u tome pomoći. I drugarice su počele da treniraju pa su me pozvale da im se pridružim i probam da treniram taj sport- otkriva sa smeškom ova vedra devetogodišnjakinja.

I već na samom početku bilo je jasno da je reč o talentovanoj devojčici. Do sada je osvojila dva pehara i 23 medalje a najdraža joj je zlatna iz Ćićevca sa prvog takmičenja na kojem je posle samo nekoliko meseci od početka bavljenja ovim sportom osvojila dva odličja.

–U karateu mi se najviše dopada kada odemo na takmičenja. Volim da se takmičim. Do sada sam se takmičila u kategoriji kata i sparinga a uskoro bi trebala da nastupim i u borbama i veoma se radujem zbog toga. Jedva čekam. Ne plašim se ničega. Dolazim na treninge, vežbam i trudim se i sigurna sam da ću tako biti uspešna. Na takmičenjima uvek bude mnogo drugara i pehara. To mi je najlepše, kada osvojimo medalje i pehare- priča Hana koja je do sada stigla do narandžastog pojasa.

Temperamentna, vesela i nasmejana, već od malih nogu, čini se, zna šta hoće, ima svoje ciljeve i preduzima sve što treba da ispuni svoje snove. Kada poraste, kaže, volela bi da bude uspešna i poznata karatistkinja i vaspitačica.

–Planiram da nastavim da treniram karate. Najponosniji na mene su tata i mama. U stvari, svi su ponosni i kažu mi “bravo” kad osvojim neku novu medalju. Sanjam da stignem do nekih velikih takmičenja kao što je evropsko ili svetsko. Već maštam i o olimpijadi. Trudiću se da ostvarim te snove. Volela bih da budem kao trener Juca a veliku podršku imam i od moje tetke Slađe koja je isto trenirala karate- otkriva Hana.

Ona je učenica trećeg razreda OŠ “Mića Stanojlović” u Koceljevi. Sa ponosom ističe da se skoro polovina đaka u odeljenju bavi karateom, pa zbog toga njihov učitelj Dragutin ima najbolje “obezbeđenje”. Ipak, veštine ovog sporta ne demonstriraju u školi jer je borba dozvoljena samo u ringu.

–Ja ne znam da li me se dečaci u školi plaše što treniram karate ali me niko ne zadirkuje. Možda je i zbog toga. Nikada se nisam tukla sa drugom decom u školi ili u komšiluku jer je to zabranjeno. Ako, na primer, koristiš karate u školi ne možeš onda da treniraš nekoliko meseci i to je kazna. Karate ne služi za to da budeš najjači i nekoga biješ. To je sport i borba je dozvoljena samo u ringu- ističe najuspešnija koceljevačka takmičarka u prošloj godini. Hana je odlična učenica. Bez problema usklađuje sve obaveze i dodaje da joj ništa nije teško. Osim ovog sporta bavi se pomalo i modernim plesom. Uživa u muzici i pevanju. Voli fizičko, matematiku i muzičko.

–Treninge imamo tri puta nedeljno. Nekada imamo i vikendom. Ništa mi nije teško. Uvek mogu da stignem da uradim i sve za školu, da naučim i uradim domaći i stignem na trening. To nikako ne preskačem. A ako imam mnogo obaveza u školi, prvo sve odradim pa onda odem na trening i razmišljam samo o karateu. Ništa mi nije naporno i ja uživam u tome. Nekada se malo umorim ali to brzo prođe- priča ova devojčica.

Energična, odgovorna i sa već izgrađenim stavovoma i ciljevima, uvek željna dokazivanja i novih uspeha, Hana se vredno priprema za predstojeća takmičenja i stremi ka osvajanju novih odličja.
V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa