15. decembar 2022.15. dec 2022.
ŠESTA REDOVNA SEDNICA SO VLADIMIRCI

Usvojen budžet za 2023. godinu

I ova sednica SO Vladimirci bila je ekspeditivna u toku a sadržajna u radu. Usvojen je budžet za 2023.godinu oko kojeg će se okupljati sve aktivnosti leta pred nama. A tu su po redu bile i odluke, prvo o izmeni i dopuni odluke o komunalnim delatnostima tačnije o visini kazni za bacanje otpada na neprimerenim mestima koje će primera radi sa 50 000 dinara biti uvećane na čak 300 000 dinara. Potom su usvojeni programi rada i to redom Centra za socijalni rad, biblioteke Diša Atić, Turističke organizacije i JKP „Izvor“ a odbornici Sanja Đuričić i Prodan Arnautović su izrazili zadovoljstvo planovima ali i punom naplatom utrošene vode.

Predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević je sumirajući i ovu sednicu i godinu na isteku naglasio da je ohrabrujući ekspeditivan rad a sve u skladu sa zakonom i na zadovoljstvo građana. U samom radu skupštine pohvalio je učešće odbornika stavljajući u prvi plan usvojen budžet za narednu godinu, koji će ne sumnja, doneti boljitak svima kao nagradu za uložen rad. Budžet je donet u zakonskom roku a sudeći po planovima za narednu godinu bliže se berićetniji dani za Vladimirce, Lokalnu samoupravu koja je napravila iskorak promeni u klimi uočekivanja da se svi potencijali maksimalno iskoriste.


Pozabavio se ovaj saziv skupštine i dodelom opštinskih priznanja u sklopu obeležavanja dana Opštine Vladimirci. Imenovan je novi član komisije za statutarna pitanja a posle ostavke dosadašnjeg zamenika predsednika opštine Marjana Mijailovića iz Matijevca izabran je novi zamenik Dragan Simeunović iz Trbušca koji je tom prilikom položio zakletvu. Bilo je reči o odluci o opštinskom pravobraniocu koju je u svom stilu prokomentarisao odbornik Prodan Arnautović pitanjem od koga će da nas brani.

U odborničkim pitanjima i inicijativima Sanja Đuričić je izrazila zadovoljstvo što su prepoznati svi segmenti u radu opštine ali i rad Dragana Simeunovića čestitajući mu na izboru uz očekivanje da će dati pun doprinos u radu SO ali i same Lokalne samouprave. Zadovoljna je i izveštajima kolektiva sa sveukupnim utiskom da je najbitnije da se pomaže narodu opštine. Prodan Arnautović je uz čestitke Simeunoviću svima u Opštini Vladimirci poželeo srećne predstojeće praznike.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa