22. decembar 2022.22. dec 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Gradonačelnik prisustvovao smotri Zimske službe „Jugokop- Podrinja“

Spremni za niske temperature

Za održavanje teritorije gradskih ulica i prigradskih puteva ukupne dužine 320 kilometara neophodno je 14 kamiona uz prateću građevinsku mehanizaciju
Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić prisustvovao je u petak smotri Zimske službe za održavanje preduzeća „Jugokop- Podrinje“ Šabac. Kako je istakao, 14 kamiona uz prateću mehanizaciju je spremno da bi se osiguralo da 320 kilometara gradskih i prigradskih puteva bude čisto i prohodno u predstojećem periodu.

-Prilikom obilaska baze „Jugokop- Podrinja“ uverio sam se da su i mašine, ali i ljudstvo Zimske službe, potpuno spremni za sledeću zimsku sezonu. Grad je poručio 500 tona soli, 250 tona je već stiglo na punkt, imamo i oko 500 tona kamenog agregata. Novost u održavanju za ovu godinu je da je pored punkta u Šapcu aktivan i punkt zimske službe u Volujcu namenjen za pokrivanje Pocerine. Smatramo da je to bitno da bi služba što brže intervenisala kako dođe do padavina u pocerskim selima- rekao je Pajić i dodao da je letnja sezona iskorišćena za radove na krčenju obala, kopanje kanala itd.
Mašine su trenutno u Oridskom basenu. Radilo se u Metkoviću, Grušiću, Petkovici, nakon čega se nastavlja u Mačvi.

-U Bukoru radimo rigole, da bi se sa asfalta odvelo što više vode sa strane u slučaju padavina i kako zamrzavanje ne bi stvaralo probleme. Zimska služba kvalitetno radi. Trudimo se da sa našim Javnim preduzećem „Infrastruktura“ tražimo gde su te kritične tačke, a da „Jugokop- Podrinje“ reaguje što pre. Ne znamo kakva će biti zima, ali verujemo da će naši putevi biti čisti i prohodni- naglasio je Pajić.

Foto: Glas Podrinja


Direktor „Jugokop- Podrinja“ Boban Janković naveo je da kao izvođači radova na zimskom održavanju puteva za Grad Šabac organizuju smotru Zimske službe.

-Za održavanje teritorije gradskih ulica i prigradskih puteva ukupne dužine 320 kilometara neophodno je 14 kamiona uz prateću građevinsku mehanizaciju- po dva gredera, utovarivača, buldožera i kombinovane mašine, kao i potrebne količine kamenog materijala i soli. Grad je obezbedio ukupno 500 tona soli, od čega je 250 tona već lagerovano i oko 500 tona kamenog materijala. Kao i u proteklim godinama, spremni smo, operativni i osposobljeni, tako da ne očekujemo probleme u toku zimske sezone- podvukao je Janković.

U slučaju niskih temperatura, u koordinaciji sa gradskim službama, intervenisaće se po potrebi i vršiti preventivno soljenje određenih deonica na putnim pravcima.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa