24. avgust 2023.24. avg 2023.
184 godine postojanja
PREOBRAŽENjE GOSPODNjE - DAN OPŠTINE KOCELjEVA

184 godine postojanja

U subotu, na Preobraženje Gospodnje, opština Koceljeva proslavila je svoj dan. Tim povodom je prošlog petka u sali Doma kulture u ovoj varoši održana svečana akademija kojoj su prisustvovali brojni gosti.

Svečanost je svojim prisustvom uveličao i Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački Jerotej.
U pozdravnoj reči predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić rekao je da je Dan opštine prilika da se sumiraju rezultati između dva obeležavanja, ali i najave novi planovi.

–Radili smo i gradili i o tome svedoče dela. Svako ko je danas došao kao gost u Koceljevu mogao je da vidi da u Koceljevi niču novi objekti, a varoš postaje moderna tamnavska ravnica. Ponosni smo jer smo uradili planirano i završili započeto- rekao je Ilinčić.

Prisutnima se obratio i narodni poslanik i predsednik skupštine opštine Koceljeva Veroljub Matić koji je govorio o poljoprivredi, obrazovanju, zdravstvu, javnom sektoru, državnim institucijama, pa se osvrnuo i na kritike i poručio da je svaka koja ima dobru nameru dobrodošla.

–Dobro je imati kritičare, jer ljudi se zaborave, pa ako nema kritike, onda smatraju da je ono što rade najbolje na svetu. Mi smo mala opština ali imamo određeni broj državnih institucija koje dobar deo sličnih opština nema. Ne radujem se tome što ih neko drugi nema, niti ćemo mi ikada raditi nešto na štetu naših komšija, drugih opština ili gradova. Radimo samo za nas, ali ne i na štetu drugih- istakao je Matić i najavio da će u Koceljevi uskoro ponovo biti otvoren odsek za vojne obveznike, te da će u njemu raditi lice sa područja ove opštine.



Komentarisao je i stanje koceljevačke privrede i ocenio da je ona stabilna, raznolika te da raduje činjenica što investitori novac i dalje reinvestiraju u tamnavski kraj i dodao da je fabrika pirotehnike konačno dobila većinskog vlasnika i postala aktivna.

–Dobijene su sve neophodne dozvole od ove države koje su bile potrebne. Pre par dana sam imao priliku da obiđem ovu fabriku i jako sam zadovoljan onim što sam video. Počelo je zapošljavanje, primaju se radnici i trenutno ih je 25, ali će se primiti još radnika po etapama- rekao je narodni poslanik.

19.avgust se kao Dan opštine Koceljeva slavi od 2007.godine, umesto dotadašnjeg 23. septembra koji je proslavljan kao Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu.

Koceljevačka opština ove godine slavi 184 godine postojanja, a kako kaže predsednik opštine, nije slučajno dan Preobraženja Gospodnjeg izabran za Dan opštine.

–Obećali smo da ćemo našu Koceljevu preobraziti i to činimo sve ove godine. To ćemo nastaviti, jer želimo da svaki naš meštanin na svom parčetu zemlje bude srećniji- poručio je na kraju Dušan Ilinčić.
V. Bošković

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa