14. mart 2024.14. mar 2024.
U. Savković (foto: FK Mačva)

U. Savković (foto: FK Mačva)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Optimizam ponovo sija

Pobeda donela olakšanje i povratak u plej of borbu. Jedinstvo veliki izazov. Finiš regularnog dela, mali raspon među timovima
Gol Savkovića osim što je estetski izuzetan, skinuo je i veliki teret s leđa igrača Mačve. Dominacija u drugom poluvremenu je nagrađena na ovaj način, a potom golom Pejovića potvrđena za prvu prolećnu pobedu. Opasna zona je udaljena, a plej of nije bodovno bliži, ali jeste sa stanovišta optimizma.

-Igrači su svojim radom zaslužili više u ova četiri kola i ova pobeda je nagrada za njih. Odmah se okrećemo dalje, razmišljamo o sledećem rivalu i želimo da ovo bude početak uspešnog niza rezultata – istakao je trener Nemanja Glušica.

N. Glušica (foto: J. R.)


Jedinstvo je uz Tekstilac najprijatnije iznenađenje. Vršac je prekinuo seriju od pet mečeva bez poraza, ali po tabeli slove za superligaške kandidate. Jednom su poraženi samo na domaćem terenu ove sezone. Kvaku Karikari je vodeći strelac lige i prvi as četvrte ekipe Lige i po efikasnosti. Uz njega opasan je i drugi internacionalac Ibrahim.

Mačva – Metalac (GM) 2:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Gl. sudija: N. Petrović (Šajkaš); pomoćnici: Lovre (NS) i Laluja (Crvenka). Strelci: Savković u 61. i Pejović u 71. minutu. Žuti kartoni: Sladojević i Gočmanac (Mačva); Žakula i Milošević (Metalac).
MAČVA: Gočmanac, Jovanović, Jevtić, Sladojević, Savković, Vraštanović (Adamović), Jovović, Novaković (Đorđić), Pejović (Stanojević), Radunović, Abdullahi (Ristić).
METALAC (GM): Jordanov, Jovičić, Bačkulja, Mirić (Govanni), Abah (Aleksić), Bulatović, Damnjanović (Ilić), Maksimović (Milošević), Žakula, Mijailović, Arambašić.



Mačva će u Ubu igrati bez golmana Gočmanca, dok će u Jedinstvu izostati Milanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa