Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
Азиз Аиди: снага из бековске линије (фото: РК Металопластика)

Азиз Аиди: снага из бековске линије (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Предах после добре седмице

Три меча три победе у седам дана. Изборен финални турнир у Купу. Припрема за Раднички, припрема за борбу за позицију два. Нови меч против Панчева компликује ситуацију
Почела је Металопластика претходну недељу под притиском, али је успешно одолела и успела да га изнесе кроз три важне победе на гостовањима остварене у свег седам дана. После тријумфа у Костолцу, остварен је пласман на завршни турнир Купа, а за крај је уследила победа у Аранђеловцу и повратак у борбу за позицију два. Пут је додатно закомпликован понављањем утакмице против Динама.

За успехе неопходне су победе. Док су се Партизан и Металопластика одмеравали за позицију два, између њих се тријумфима до тог места провукао Раднички из Крагујевца као највеће изненађење и тренутно другопласирани тим. Крагујевчани, предвођени некадашњим тренером Металопластике Ђорђем Теодоровићем су и наредни такмац „плавима“

Шамот (А) – Металопластика 30:34 (15:19)
СРЦ „Шумадија“. Гледалаца: 600. Судије: Мусић и Ђурашиновић (оба Врбас). Седмерци: Шамот 6 (6); МП 3 (2). Искључења: Шамот 10; МП 16 минута.
ШАМОТ: Перковић, Радисављевић, Илић (12 одбрана), Вокши 1, Драгутиновић 2, Радосављевић 2, Живојиновић 2, Мрда 5, Спасић, Илић 1, Николић, Павловић 5, Ломић 1, Милинић 6 (6), Аврамовић 5, Митровић (1 одбрана).
МП: Павковић, Додић 1, Јевтић 3, Миловановић 3, Ћосић, Срдановић 2, Мирковић 6, Миловановић, Аиди 3, Арсић (14 одбрана), Терзић 2, Брајовић 3, Миленковић 3, Мештер 4 (2), Дакић 4.


-Било је тешко после пораза од Партизана, знали смо да морамо у три утакмице остварити три победе како би остали у конкуренцији за остварење својих амбиција. Лакше је после две победе, али гледамо унапред и оно што нам долази, не што је иза нас. Нисмо планирали да играмо поново против Динама, али морамо. Размишљамо о Радничком и пауза ће добродоћи да се још детаљније спремимо за меч где би се победом потпуно вратили у борбу за висок пласман – истиче тренер Миодраг Кажић.

Поново против Динама
Динамо и Металопластика ће свакако имати по један меч више одигран на крају плеј офа у односу на друге екипе. Дуел другог кола у којем су „плави“ славили минималним резултатом поништен је и биће одигран поново због грешака у мерењу времена и записнику. Основ за поништење је било више пропуста. Најпре је на семафору уписано само једно уместо два искључења Марку Јевтићу (који кажњен два плус два минута), да би у 53. минуту било заустављено време без захтева судија, а потом је настављено мерење од 53:53, чиме је меч трајао непуни минут краће. Изречене су и казне арбитрима Мошоринском и Панџићу, контролору Голубовићу као и записничару, односно мериоцу времена.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa