17. mart 2022.17. mar 2022.
Aziz Aidi: snaga iz bekovske linije (foto: RK Metaloplastika)

Aziz Aidi: snaga iz bekovske linije (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Predah posle dobre sedmice

Tri meča tri pobede u sedam dana. Izboren finalni turnir u Kupu. Priprema za Radnički, priprema za borbu za poziciju dva. Novi meč protiv Pančeva komplikuje situaciju
Počela je Metaloplastika prethodnu nedelju pod pritiskom, ali je uspešno odolela i uspela da ga iznese kroz tri važne pobede na gostovanjima ostvarene u sveg sedam dana. Posle trijumfa u Kostolcu, ostvaren je plasman na završni turnir Kupa, a za kraj je usledila pobeda u Aranđelovcu i povratak u borbu za poziciju dva. Put je dodatno zakomplikovan ponavljanjem utakmice protiv Dinama.

Za uspehe neophodne su pobede. Dok su se Partizan i Metaloplastika odmeravali za poziciju dva, između njih se trijumfima do tog mesta provukao Radnički iz Kragujevca kao najveće iznenađenje i trenutno drugoplasirani tim. Kragujevčani, predvođeni nekadašnjim trenerom Metaloplastike Đorđem Teodorovićem su i naredni takmac „plavima“

Šamot (A) – Metaloplastika 30:34 (15:19)
SRC „Šumadija“. Gledalaca: 600. Sudije: Musić i Đurašinović (oba Vrbas). Sedmerci: Šamot 6 (6); MP 3 (2). Isključenja: Šamot 10; MP 16 minuta.
ŠAMOT: Perković, Radisavljević, Ilić (12 odbrana), Vokši 1, Dragutinović 2, Radosavljević 2, Živojinović 2, Mrda 5, Spasić, Ilić 1, Nikolić, Pavlović 5, Lomić 1, Milinić 6 (6), Avramović 5, Mitrović (1 odbrana).
MP: Pavković, Dodić 1, Jevtić 3, Milovanović 3, Ćosić, Srdanović 2, Mirković 6, Milovanović, Aidi 3, Arsić (14 odbrana), Terzić 2, Brajović 3, Milenković 3, Mešter 4 (2), Dakić 4.


-Bilo je teško posle poraza od Partizana, znali smo da moramo u tri utakmice ostvariti tri pobede kako bi ostali u konkurenciji za ostvarenje svojih ambicija. Lakše je posle dve pobede, ali gledamo unapred i ono što nam dolazi, ne što je iza nas. Nismo planirali da igramo ponovo protiv Dinama, ali moramo. Razmišljamo o Radničkom i pauza će dobrodoći da se još detaljnije spremimo za meč gde bi se pobedom potpuno vratili u borbu za visok plasman – ističe trener Miodrag Kažić.

Ponovo protiv Dinama
Dinamo i Metaloplastika će svakako imati po jedan meč više odigran na kraju plej ofa u odnosu na druge ekipe. Duel drugog kola u kojem su „plavi“ slavili minimalnim rezultatom poništen je i biće odigran ponovo zbog grešaka u merenju vremena i zapisniku. Osnov za poništenje je bilo više propusta. Najpre je na semaforu upisano samo jedno umesto dva isključenja Marku Jevtiću (koji kažnjen dva plus dva minuta), da bi u 53. minutu bilo zaustavljeno vreme bez zahteva sudija, a potom je nastavljeno merenje od 53:53, čime je meč trajao nepuni minut kraće. Izrečene su i kazne arbitrima Mošorinskom i Pandžiću, kontroloru Goluboviću kao i zapisničaru, odnosno meriocu vremena.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa