Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
Остварен успех изнад свих очекивања – ВК СаваОстварен успех изнад свих очекивања – ВК Сава

Остварен успех изнад свих очекивања – ВК СаваОстварен успех изнад свих очекивања – ВК Сава

ВАТЕРПОЛО: НИКОЛА ЦЕР, ТРЕНЕР ВК САВА

Нема страха од А лиге

Сава пласманом у Прву А лигу направила сензацију. Нема страха, само оптимизам. Нема промене принципа да играју само играчи из шабачке школе ватерпола. Успех тима тренера и екипе играча
ВК Шабац је имао успешну сезону, чак мало и изнад очекивања, то је јасно без обзира на исход полуфиналне серије, али ВК Сава је превазишла не само очекивања, већ и снове играча. Изборила је пласман у Прву А лигу иако најмлађи тим у мечевима против много искуснијих екипа.

-Знали смо од почетка да искуство није наш адут, али да јесте физичка спрема. Било је тако у већем делу сезоне, тако смо приступили и у бараж дуелима. Очекивао сам да почну они боље, посебно у Крушевцу. Имају изванредног Томашевића који је одличан шутер и када је одморан њеогови ударци су жабице које заврше у горњој мрежи. У другом дуелу смо били мало стегнути, врло млади играчи и важност меча су учинили своје, много неискоришћених прилика је било, али смо остали у игри и онда када је умор сустигао ривала, преузели смо контролу и стрпљиво градили победу – истиче на почетку разговора шеф стручног штаба Никола Цар.

Ово је апсолутно тимски успех. Сава није само први тим и један тренер, већ неколико генерација и шест тренера који раде са овим момцима


Велика имена очекују шабачку младост у вишем рангу, некадашњи евро, регионални тимови, шампиони Европе...

-Немам страх од Прве А лиге. Свакако је квалитетнија од Прве Б, међутим Расина, коју смо ми елиминисали, одиграла је много егал утакмица где су поражени у финишу. Видећемо у којим саставима ће играти Наис, Земун, као по имену најјаче екипе, али ми долазимо са саставом искуснијим за једну сезону, осокељеним успехом и сигуран сам спремним на највшем нивоу за све изазове.

Сениори су завршили сезону, али за сваког играча она траје још увек.

-Момци настављају рад за првенства млађих категорија. Већ је 2005 отворило циклус регионалним турниром, потом следе 2006. 2008. годиште. Радићемо још интензивније током лета и улазимо у сезону са амбицијом да опстанемо и упознамо лигу. Нема разлога да не будем оптимиста.

Н. Цар – тренер ВК Сава (фото: ВК Шабац)


Сава је саздана на принципу наступа искључиво играча из шабачке школе ватерпола и то неће мењати без обзира ко су ривал.

-Апсолутно, Ми смо клуб искључиво оријентисан на играче из своје школе. Сигурно нећемо никога доводити. То је принцип од којег не одустајемо. Најпре ћемо видети ко остаје у Сави, да ли ће неко да се придружи првом тиму Шапца и то је то. Већ сада смо имали четири играча из 2008. годишта, очекујем да их наредне сезоне буде више, са већом минутажом. Није циљ само добар резултат, већ грађење квалитетних играча спремних за велике изазове.

Уколико све буде по плану актуелни успеси су само увод у нове подвиге.

-Сава ће бити на врхунцу кроз две или три године, односно онда очекујемо много када стасају играчи из генерација које су се већ у Србији наметнуле, попут 2007,2008. и 2009. годишта и сваке наредне сезоне стижу нови играчи потекли из шабачке школе ватерпола.

Могућ градски дерби?
Сава ће следеће сезоне дебитовати у Купу Србије и могуће је да присуствујемо и првом градском дербију у историји шабачког ватерпола уколико куглице споје Шабац и Саву.
-У Србији је куп такмичење специфично. Сви учесници који желе, они се и пријаве. Обећао сам момцима да ћу их пријавити за куп. Градски дерби би био нешто посебно и добро, али ко год да буде ривал и то ће бити велико искуство за нас.


Велике успехе не постиже један човек и мали број играча, већ из квантитета гради квалитет.

-Ово је апсолутно тимски успех. Сава није само први тим и један тренер, већ неколико генерација и шест тренера који раде са овим момцима. Сваки је задужен за одређену групу по позицији (Бојан Богићевић, Мирослав Мандић, Миливој Бранковић, Немања Личанин, Емил Николић), ја сам припремао тектичка решења, но свако је имао своју улогу и само да је неко заказао, не би било овог постигнућа. Нисмо “one man show”, већ тим вредних играча и посвећених тренера који желе да напредују и чине једни друге бољима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa