Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Градоначелник присуствовао смотри Зимске службе „Југокоп- Подриња“

Спремни за ниске температуре

За одржавање територије градских улица и приградских путева укупне дужине 320 километара неопходно је 14 камиона уз пратећу грађевинску механизацију
Градоначелник Шапца др Александар Пајић присуствовао је у петак смотри Зимске службе за одржавање предузећа „Југокоп- Подриње“ Шабац. Како је истакао, 14 камиона уз пратећу механизацију је спремно да би се осигурало да 320 километара градских и приградских путева буде чисто и проходно у предстојећем периоду.

-Приликом обиласка базе „Југокоп- Подриња“ уверио сам се да су и машине, али и људство Зимске службе, потпуно спремни за следећу зимску сезону. Град је поручио 500 тона соли, 250 тона је већ стигло на пункт, имамо и око 500 тона каменог агрегата. Новост у одржавању за ову годину је да је поред пункта у Шапцу активан и пункт зимске службе у Волујцу намењен за покривање Поцерине. Сматрамо да је то битно да би служба што брже интервенисала како дође до падавина у поцерским селима- рекао је Пајић и додао да је летња сезона искоришћена за радове на крчењу обала, копање канала итд.
Машине су тренутно у Оридском басену. Радило се у Метковићу, Грушићу, Петковици, након чега се наставља у Мачви.

-У Букору радимо риголе, да би се са асфалта одвело што више воде са стране у случају падавина и како замрзавање не би стварало проблеме. Зимска служба квалитетно ради. Трудимо се да са нашим Јавним предузећем „Инфраструктура“ тражимо где су те критичне тачке, а да „Југокоп- Подриње“ реагује што пре. Не знамо каква ће бити зима, али верујемо да ће наши путеви бити чисти и проходни- нагласио је Пајић.

Фото: Глас Подриња


Директор „Југокоп- Подриња“ Бобан Јанковић навео је да као извођачи радова на зимском одржавању путева за Град Шабац организују смотру Зимске службе.

-За одржавање територије градских улица и приградских путева укупне дужине 320 километара неопходно је 14 камиона уз пратећу грађевинску механизацију- по два гредера, утоваривача, булдожера и комбиноване машине, као и потребне количине каменог материјала и соли. Град је обезбедио укупно 500 тона соли, од чега је 250 тона већ лагеровано и око 500 тона каменог материјала. Као и у протеклим годинама, спремни смо, оперативни и оспособљени, тако да не очекујемо проблеме у току зимске сезоне- подвукао је Јанковић.

У случају ниских температура, у координацији са градским службама, интервенисаће се по потреби и вршити превентивно сољење одређених деоница на путним правцима.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa