Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Кратка пауза пре великих изазова: М. Репановић (ВК Шабац)

Кратка пауза пре великих изазова: М. Репановић (ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ

Јануар у знаку дербија

Борбе на три фронта у јануару. Ривали реномирани, међу водећим у Србији, али и у Европи. Шабац први пут домаћин турнира Регионалне лиге. Пауза у Супер лиги до фебруара. Раднички два пута на мегдану
Пауза у Супер лиги за ватерполисте трајаће до фебруара. Првог викенда другог месеца у години стартоваће такмичење у две групе, квалитетнијој и неквалитетнијој, међутим дужу паузу имају само екипе из средине табеле, док ће Шабац током јануара играти у три такмичења, а ниједан ривал се не може окарактерисати као лакши, камоли неквалитетан.

Још један регионални турнир
Након турнира у Шапцу, до краја сезоне је преостао још један турнир Регионалне лиге чији ће домаћин бити Дубровник. Шабац ће последњег викенда у фебруару одмерити снаге са Југом, херцегновским Јадраном и Приморцем, чиме ће бити стављена тачка на сезону у РЛ, осим за четири првопласиране и две последњепласиране екипе.


Екипа Немање Личанина већ 14. јануара гостује у крагујевцу, екипи Радничког у четвфртфиналу Купа Србије. Домаћин, јесењи шампион, фаворит за пласман на завршни турнир Евро лиге, такмац за све трофеје у Србији и региону, бранилац куп трофеја дочекује Шапчане као велики фаворит.
Пет дана након дуела у Шумадији Градски базен ће први пут домаћин турнира Регионалне лиге. Током три дана, од 19. до 21. јануара, Шабац очекују мечеви против Црвене Звезде, Партизана и поново Радничког из Крагујевца.

На крају, 25. јануара, ВК Шабац гостује у Будимпешти, моћном Вашашу, у првој утакмици четвртфинала Евро купа. „Чивијаши“ су већ направили највећи успех на евро сцени од оснивања, а сада ће покушати да направе још једну сензацију против тима који је апсолутни фаворит за освајање овог такмичења. Реванш је 8. фебруара у Шапцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa