Инфо

27. април 2023.27. апр 2023.
Фото: МУО

Фото: МУО

Молитвено сећање на страдање српског народа у Другом светском рату

Јасеновац не смемо препустити забораву

Молитвено сећање на страдање и патње српског народа у Другом светском рату обележава се сваке године 22. априла у храму Светог пророка Илије у Млаки, на дан када се одиграо пробој последњих Јасеновачких логораша. Овим окупљањем чува се успомена на све жртве које је наш народ поднео током Другог светског рата.

У суботу 22. априла 2023. године навршава се седамдесет осам година од пробоја Јасеновачких логораша. У спомен на све страдале, Епархија Пакрачко-славонска организовала је литургијско празновање, како би се жртвама фашистичког терора одала дужна почаст.

У храму Светог пророка Илије у Млаки, одржана је света Литургија, након које је одслужена и панихида и освештан славски колач.

Свету архијерејску Литургију служио је с верним народом Његово Преосвештенство епископ милешевски господин Атанасије, уз саслужење преосвећене господе епископа славонског Јована и шабачког Јеротеја.

Јасеновац је симбол највећег страдања нашег народа, који држава Србија и српски народ не смеју препустити забораву. Настављајући молитвену културу сећања на све жртве Јасеновцa, чувамо од заборава нашу прошлост за поколења која долазе.

Молитвеном сећању у Млаки присуствовала је и делегација из локалних самоуправа Мачванског управног округа, коју је предводио начелник Жељко Марјановић.
Кабинет начелника МУО

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa