Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: Завод за јавно здравље Шабац

Фото: Завод за јавно здравље Шабац

САОПШТЕЊЕ

Специјално признање „ВеличанствеНЕ ХПВ“ Заводу за јавно здравље Шабац за допринос у борби против ХПВ у Србији

Поводом Светског дана елиминације рака грлића материце, у Свечаној сали Деканата Медицинског факултета, Универизтета у Београду, Удружење за борбу против рака грлића материце и јајника „Проговори”, организовало је пригодну свечаност и доделу признања „ВеличанствеНЕ ХПВ“ институцијама и појединцима за изузетан допринос у подизању свести опште и стручне јавности, као и обухвату имунизације против ХПВ у Србији.

Фото: Завод за јавно здравље Шабац


Специјално признање испред Завода за јавно здравље Шабац примио је директор МСц.др Бранко Вујковић и овом приликом поручио да за здравију будућност Србије нема важнијег питања од здравља наше деце, као и да наши грађани Србије имају најбољу заштиту од једног рака, а то је рак грлића материце који је један од главних узрочника смрти, али и лошег квалитета живота код жена које преживе ову малигну болест.

Поред захвалности за Горицу Ђокић и целом тиму Удружења “Проговори”, посебну захвалност упутио је Проф. др Сањи Радојевић Шкодрић, јер је посвећено радила на томе да најквалитетнија и најбезбеднија вакцина која постоји у свету, тј ГАРДАСИЛ 9 – ХПВ вакцина против 9 сојева вируса, буде доступна и у Србији. Такође захвалност је упутио и Проф. др Верици Јовановић, првој дами у систему јавног здравља, за неуморну борбу против свих заразних и незаразних болести у нашој земљи.
Завод за јавно здравље Шабац

Најновији број

22. фебруар 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa