Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Војводина ипак у предности (фото: РК Металопластика)

Војводина ипак у предности (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Цех лоших финиша

Пропуштена прилика за велику победу и јесењу титулу. Разлога за бригу има, још више за оптимизам. Пауза за ново снажење екипе. Повољнији распоред у пролеће. Три екипе равноправне у борби за титулу
Од последњег тријумфа у Новом Саду Металопластика није била ближа бодовима са овог гостовања, али су неефикасне завршнице два полувремена још превелики цех да против шампиона не буду плаћена поразом, првим у сезони. Три гола вишка је Металопластика Еликсир испустила у првом, а два гола седам минута пре краја другог полувремена.

Војводина – М‘пластика Еликсир 28:27 (14:12)
Нови Сад. Гледалаца: 700. Судије: Секулић и Јовандић (Панчево). Седмерци: Војводина 3 (3), Металопластика 3 (1). Искључења: Војводина 8, Металопластика 8 минута. Дисквалификација: Лука Роган (Војводина) у 38. минуту.
ВОЈВОДИНА: Лучин (8 одбрана), Васић 7, М. Милић 4, Оцвирк 2, Вуковљак, Дриси, Куртеш 1, Миленковић, Пушица, Рађеновић, Пешић, Томић 3, Роган 2, Бунета 1, Грозданић 5 (3), Пуховски 3.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Карић, Јевтић, Срдановић 9, Мирковић, Миловановић 1, Аиди 8, Терзић, Иванић, Арсић (11 одбрана), Дамјановић, Симић 1, Брајовић 3, Петровић, Дакић 4.


-Нисмо искористили своје прилике и на крају смо поражени. Морамо да превазиђемо грешке које нам се понављају и да не стајемо у финишу када треба да решимо меч, то нам се дешавало у дуелу са најбољима. Желели смо победу, желели смо да сачувам епитет непоражене екипе, будемо први на паузи, но мислим да смо током јесени показали да припадамо врху, а на нама је да на пролеће покушамо да се издвојимо од свих – истакли су у клубу.

Уколико посматрамо оптимистички, Металопластика је коначно конкурентна Војводини и у то више нема сумње, иако су испред и они и Панчево, шампионске амбиције су још увек реалне. Динамо је, подсећамо, у Шапцу освојили бод голом у последњој секунди. Ово је маратон који ће свакако решити спринт под називом плеј оф. Реално је да о титули одлучују три тима, један од њих је шабачки фаворит.
-Претрпели смо први пораз у последњем колу јесење полусезоне. Упркос томе сматрам да смо имали добар еприод у првенству и настављамо да радимо, тренирамо и наставимо борбу као равноправни такмац и у другој полусезони. Наш циљ је плеј оф – додају Шапчани.

Шапчани застали на корак од успеха (фото: РК Металопластика)


У другом делу сезоне Војводина, Звезда, Партизан долазе у халу Зорка, плави ће у Панчево и Крагујевац. Пауза је прилика за још јачи рад и уколико се укаже повољна прилика за ново ангажовање у играчком кадру, уз борбу да се сачува постојећи. На тржишту свакако је Војводина најмоћнија.

Пре пазе плави тим очекује још и Свесрпски куп у Требињу. У полуфиналу у суботу Металопластика Еликсир игра против Војводине, док се у другом полуфиналу састају Леотар и Борац из Бања Луке.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa